A második randin vette rá a nőt, hogy vegyen fel hitelt, és adja neki a pénzt

bűnügy
2018 március 06., 09:21
comments 206

Szomorú történetről ír a police.hu: a közlemény szerint elfogtak a zuglói rendőrök egy férfit, aki készpénzt és műszaki cikkeket csalt ki egy nőtől, akinek házasságot ígért.

Egy társkereső oldalon ismerkedett meg 2017 októberében a 44 éves budapesti Sz. Ervin egy nővel, akit már a második találkozáskor arra kért, hogy vegyen fel hitelt egy közös vállalkozás elindításához. A sértett ezt meg is tette, és a felvett több mint kétmillió forintot átadta a férfinak.

Sz. Ervin a következő hónapokban nagy értékű mobiltelefonokat és laptopot is vásároltatott hitelre a nővel, majd elkérte a megtakarított pénzét is, és újabb hitelt vetetett fel a sértettel. A férfi azt állította, hogy szeretné feleségül venni a nőt és a pénz az esküvőjükre kell. A csaló nem váltotta be ígéreteit és a sértettet több mint hatmillió forinttal károsította meg, aki végül 2018. január 24-én feljelentést tett a rendőrségen.

A zuglói nyomozók a férfit 2018. március 2-án 10 óra 20 perckor Nagytarcsán fogták el és a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitányságára előállították, ahol csalás bűntett gyanújával hallgatták ki, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság elrendelt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.