Öngyilkos lett a dél-koreai színész, akit szexuális zaklatással vádoltak

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

Holtan találták otthonában Dzso Min Ki dél-koreai színészt, aki ellen szexuális zaklatás miatt folyt rendőrségi vizsgálat. Holttestét felesége találta meg péntek délután. Az ügyben rendőrségi eljárás indult, de valószínűleg önkezével vettet véget életének. (Az öngyilkossági ráta Dél-Koreában nagyon magas, globálisan a legmagasabbak közé tartozik.)

Az 53 éves sztárt, aki egy helyi egyetemen drámát is oktatott, nyolc volt diákja vádolta meg azzal, hogy szexuálisan zaklatta őket, illetve nem megengedhetően viselkedett velük. Dzso eleinte tagadta az ellene felhozott vádakat, de később bocsánatot kért. A vádak miatt lemondott tanári állásáról, és karrierje is kettétört. A jövő héten hallgatta volna ki a rendőrség a zaklatási ügyekkel kapcsolatban. 

Nem ő az egyetlen

A színész egyike volt annak a több tucatnyi befolyásos személyiségnek, akiket az utóbbi időben a MeToo mozgalom terjedése révén szexuális zaklatással vádoltak meg áldozatai. 

A dél-koreai MBC televízióban pénteken a nemzetközileg elismert dél-koreai filmrendezőt, Kim Ki Dukot (Piéta, Bin jip - Lopakodó lelkek, Az irgalmas lány) is szexuális erőszakkal vádolták meg. Az oknyomozó műsorban három színésznő vádolta meg Kimet azzal, hogy szexuális együttlétet követelt tőlük, és egy filmforgatás alatt egyiküket meg is erőszakolta. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.