Külön mappában gyűjtötték a náluk szolgáló nők meztelen képeit az amerikai hadsereg katonái

Több száz meztelen fotót tartalmazott az a Dropbox-mappa, amt az amerikai hadsereg tagja küldözgettek egymásnak. A fényképeken félmeztelenül vagy teljesen pucéran szereplő nők nagy része szintén a hadseregben szolgál.

A botrányt kirobbantó VICE News szerint az eset jól mutatja, hogy a hadseregen belül még azok után is problémát jelent a bosszúpornó és az online zaklatás, hogy egy évvel ezelőtt egy meztelen fotókat gyűjtő Facebook-oldalt már felszámoltak a tengerészgyalogságnál.

A most leleplezett Hoes Hoin nevű mappa 267 képet tartalmazott. A képek alapján a nők teljesen beazonosíthatóak voltak, mivel azokon az arcuk, a dögcédulájuk és az egyenruhájukra varrott névjegy is látszott. 

A fotók egy része szelfi volt, a többit valaki más készítette a nőkről. Néhányat szex közben. Néhány képen teljesen fel voltak öltözve. Ezek arra kellhettek, hogy megszégyenítsék őket. 

Néhány képen külön feltüntették, hogy azokat a tavaly felszámolt Facebook-csoportból „mentették” ki. A Dropbox-mappa linkje két héttel ezelőtt jelent meg egy zárt Facebook-csoportban, amelynek csak férfiak lehettek tagjai. Azóta a Facebook törölte a csoportot. (VICE News)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.