Külön mappában gyűjtötték a náluk szolgáló nők meztelen képeit az amerikai hadsereg katonái

külföld
2018 március 10., 12:15
comments 233

Több száz meztelen fotót tartalmazott az a Dropbox-mappa, amt az amerikai hadsereg tagja küldözgettek egymásnak. A fényképeken félmeztelenül vagy teljesen pucéran szereplő nők nagy része szintén a hadseregben szolgál.

A botrányt kirobbantó VICE News szerint az eset jól mutatja, hogy a hadseregen belül még azok után is problémát jelent a bosszúpornó és az online zaklatás, hogy egy évvel ezelőtt egy meztelen fotókat gyűjtő Facebook-oldalt már felszámoltak a tengerészgyalogságnál.

A most leleplezett Hoes Hoin nevű mappa 267 képet tartalmazott. A képek alapján a nők teljesen beazonosíthatóak voltak, mivel azokon az arcuk, a dögcédulájuk és az egyenruhájukra varrott névjegy is látszott. 

A fotók egy része szelfi volt, a többit valaki más készítette a nőkről. Néhányat szex közben. Néhány képen teljesen fel voltak öltözve. Ezek arra kellhettek, hogy megszégyenítsék őket. 

Néhány képen külön feltüntették, hogy azokat a tavaly felszámolt Facebook-csoportból „mentették” ki. A Dropbox-mappa linkje két héttel ezelőtt jelent meg egy zárt Facebook-csoportban, amelynek csak férfiak lehettek tagjai. Azóta a Facebook törölte a csoportot. (VICE News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.