Az OTP bevásárolta magát Mészáros Lőrinc birodalmába

2018 március 12., hétfő 15:32
118

Az OTP Ingatlanbefektetési Alap 5,92 százalékos részesedést szerzett a Mészáros Lőrinchez tartozó Appeninn Nyrt. tőzsdei társaságban, amely komoly ingatlan-portfólióval rendelkezik.

Orbán Viktor, Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester, Fazekas Sándor földmûvelésügyi miniszter és Mészáros Beatrix, a Búzakalász 66 Felcsút Kft. ügyvezetõ igazgatója a cég bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az Index összeszedte, hogy az OTP-csoport és a Mészáros-birodalom között eddig is voltak kapcsolatok, hiszen az OTP például több Mészáros-féle agrárérdekeltséget is finanszírozott, valamint az OTP versenytársai közül Mészáros Lőrincnek több-kevesebb ráhatása volt az MKB, az FHB, a Takarékbank és a takarékok világára is.

Ráadásul Barna Zsolt, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő vezetője hogy jó kapcsolatokat ápol a NER vezetőivel. Barna februárban egyedüli pályázóként szerezte meg az Almásy-kastély bérleti jogát.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt