168 Óra: Öngyilkos lett a Kósa Lajost átverő nő férje

politika
2018 március 13., 16:59
comments 382

A 168 Óra azt állítja, hogy a rejtélyes csengeri nő, aki rávette Kósa Lajost arra, hogy vegyen a számára 4,3 milliárd euró, azaz 1340 milliárd forint (!) értékben állampapírt, régóta kapcsolatban állt Kósa Lajossal. A lap információi szerint a Fidesz politikusa még egy ünnepi összejövetelükön is részt vett. 

Továbbra is rengeteg a kérdőjel a Magyar Nemzet kedd reggeli cikke miatt, és a zavart Kósa Lajos magyarázatai sem enyhítették. A politikus kedd délután már arról beszélt, hogy a szabolcsi kisvárosban élő asszony 4,3 milliárd eurót örökölt, és nem tud vele mit kezdeni, ezért tanácsot kért tőle. Kósa pedig annyira komolyan vette, hogy közjegyzőhöz is elmentek, ahol köziratba foglalták, hogy Kósa államkötvények vásárlására fordíthat 4,3 milliárd eurót. 

Kósa elmondása szerint a pénz nem érkezett meg, évek elteltével pedig gyanús lett a miniszternek, hogy itt valami nem stimmel. Sőt, azt hallotta barátjától, a csengeri polgármestertől, hogy a nő a csengeri önkormányzatnak is felajánlásokat tett, illetve a nagy örökségre hivatkozva csengeri lakosoktól kölcsönöket vett fel. Ezekben az ügyekben feljelentés is történt.

A 168 Óra úgy tudja, hogy ezekben az ügyletekben részt vett a nő férje, Sz. Gábor is, aki két héttel ezelőtt öngyilkos lett. Feleségét ezután a NAV nyomozói őrizetbe vették, jelenleg házi őrizetben van. A lap kereste az illetékes hatóságokat, de egyelőre sehonnan nem kaptak választ kérdéseikre. 

A cikk kitér arra is, hogy helyi lakosok elmondása szerint a házaspár régóta hangoztatta a településen, hogy a nő apja révén hihetetlen vagyont örökölt Németországból, de egyelőre nem tud hozzájutni. Az öröklésről volt is valamiféle hitelesítőnek beállított irata, ezért sokan elhitték a történetet, többektől kapott így kölcsön. 

A 168 Óra ír arról is, hogy Csengeren a házaspár egy Pólus Hotel feliratú kisbusszal közlekedett, és azt állították, hogy a vagyon egy részéből idegenforgalomba fektettek. Ez persze nem volt igaz, a Hotel Pólus 1990 óta ugyanannak a kft-nek a tulajdonában van. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.