Megint Budapesten lép fel John Malkovich

színház
2018 március 14., 15:59
comments 51

Budapestre érkezik Report on the Blind című felolvasóestjével John Malkovich. Az előadás az argentin író, Ernesto Sabato egyik novellájára épül, amelyet Alfred Schnittke orosz zeneszerző műve egészít ki.

A sajtóközlemény szerint Sabato novellájának központjában Fernando Vidal karaktere áll, akinek sajátos nézőpontja szerint a vakság irányítja a világot. John Malkovich előadásában megismerjük elmélkedéseit Isten létezéséről és a „Vak szekta” erejéről.

link Forrás

Állítólag John Malkovich maga választotta ki az aláfestésül szolgáló zenei anyagot, amelyet Anastasya Terenkova zongoraművész és az Óbudai Danubia Zenekar szólaltat meg.

A Report on the Blind 2016 óta óriási sikerrel, teltházak előtt fut a világ különböző nagyvárosaiban. Az előadás jelentőségét jelzi, hogy a Forbes magazin 2016-ban a világ 10 legizgalmasabb művészeti projektje közé válogatta be. Május 23-án játsszák a Budapest Kongresszusi Központban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.