Holtan találták a Nobel-díjas japán vegyész nejét Illinois-ban

külföld
2018 március 15., 13:37
comments 38
Ei-Ichi Negishi Nobel-díja elnyerésekor, 2010. december 7-én.
photo_camera Ei-Ichi Negishi Nobel-díja elnyerésekor, 2010. december 7-én. Fotó: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Holtan találta meg az illinois-i rendőrség a Nobel-díjas japán tudós, Ei-Ichi Negishi nejét. Az idős, nyolcvanéves házaspár hétfőn tűnt el otthonából. A Nobel-díjas vegyészt kedden egy kihalt út mellett bolyongva megtalálták és kórházba szállították.

Nejét, Sumirét már csak holtan találták meg. A súlyos beteg, Parkinson-kóros nőt autójukban találták meg, ami egy szeméttelep mellett parkolt.

A rendőrség nem gyanakszik idegenkezűségre, szerintük az idős pár a reptérre menet eltévedt. A szeméttelep nagyjából 12 kilométernyire van a chicagói Rockford International reptértől.

Az Egyesült Államokban élő Negishi 2010-ben nyerte el a kémiai Nobel-díjat. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.