A Facebook sajnálja, hogy a keresője szexelő fiatal lányokról készült videókat ajánlott a felhasználóknak

A Facebook pénteken közleményt adott ki, melyben arról írnak, sajnálják, hogy a keresőjük automatikus kiegészítő funkciója (azaz amikor elkezdesz beírni valamit, és az algoritmus pár betű után felajánl lehetőségeket) nem megfelelő tartalmakat ajánlott. 

Csütörtökön jelezte az oldal több felhasználója is, hogy a "video of", azaz "videó valamiről" kezdetű keresés után a Facebook algoritmusa fiatal lányok szexuális töltetű videóit kezdte el ajánlani a keresőmezőben. 

A vállalat szóvivője elmondta, hogy nagyon sajnálják a történteket, és ahogy tudomást szereztek az esetről, azonnal közbeléptek. Azt is közölték, hogy az ajánlások sokszor azt jelzik, hogy mire keresnek a felhasználók sokat rá, de nem feltétlenül olyan tartalmat tükröznek, ami valóban el is érhető a Facebookon. Ugyanakkor most vizsgálatot indítanak, hogy kiderítsék, hogyan merülhetett fel egyáltalán ez a javaslat az algoritmusban. (CNN)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.