Nem akarta, hogy piszkos legyen a kajája, ezért felegyenesedett és két lábon járt Louis, a gorilla

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A philadelphiai állatkert egyik hím gorillája, a 18 éves Louis nem szeret piszkos kézzel enni. Ezért amikor élelmiszer van nála, általában felegyenesedve, két lábon sétálva jár. 

Az állatkert emberszabásúakért felelős szakértője, Michael Stern arról beszélt a Boston Globe-nak, hogy bár nem példa nélküli, de igen szokatlan, hogy gorillák felegyenesedve járjanak élelmiszerrel a kezükben. A vadon élő példányok általában csak pár pillanatra szoktak így felegyenesedni, ha például el akarnak érni valamit, mondjuk élelmet. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.