A Fehér Ház egyik munkatársa a buszon felejtette titkosított emailje belépési kódját

külföld
2018 március 18., 06:37
comments 125

Ryan McAvoy olyasvalakinek tűnik, aki értékeli magánszféráját. A Fehér Ház munkatársa oly sok más, érzékeny adatokat kezelő, vagy érzékeny forrásokkal kapcsolatot tartó szakemberhez - politikushoz, újságíróhoz - hasonlóan regisztrálta magát a Protonmail szolgáltatására. A Protonmail egy remek, Svájcban bejegyzett emailszolgáltatás, aminek a lényege, hogy a rendszerén belül minden üzenetet végpontok között titkosítva küldenek, így elég kicsi a valószínűsége, hogy azokat bárki más olvashassa a címzetteken kívül.

link Forrás

Mármint alapesetben. McAvoy azonban elkövetett egy kisebb hibát: emailfiókja jelszavát lefirkálta egy papírra. Már ez se volt a legokosabb. Az, hogy a jelszót a Fehér Ház egy fejléces papírjára firkantotta, csak fokozta a bajt. De még ebből se lett volna olyan nagy probléma, ha aztán ezt a fecnit nem felejti egy washingtoni buszmegállóban.

De ott felejtette, és amekkora pechje volt, a fecni eljutott Sam Biddle-hez, a kormányzati titkok feltárásában utazó Intercept újságírójához is.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a bénasága miatt bárki hozzáférhetett-e érzékeny adatokhoz. (Via The Busines Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.