A Fehér Ház egyik munkatársa a buszon felejtette titkosított emailje belépési kódját

Ryan McAvoy olyasvalakinek tűnik, aki értékeli magánszféráját. A Fehér Ház munkatársa oly sok más, érzékeny adatokat kezelő, vagy érzékeny forrásokkal kapcsolatot tartó szakemberhez - politikushoz, újságíróhoz - hasonlóan regisztrálta magát a Protonmail szolgáltatására. A Protonmail egy remek, Svájcban bejegyzett emailszolgáltatás, aminek a lényege, hogy a rendszerén belül minden üzenetet végpontok között titkosítva küldenek, így elég kicsi a valószínűsége, hogy azokat bárki más olvashassa a címzetteken kívül.

Mármint alapesetben. McAvoy azonban elkövetett egy kisebb hibát: emailfiókja jelszavát lefirkálta egy papírra. Már ez se volt a legokosabb. Az, hogy a jelszót a Fehér Ház egy fejléces papírjára firkantotta, csak fokozta a bajt. De még ebből se lett volna olyan nagy probléma, ha aztán ezt a fecnit nem felejti egy washingtoni buszmegállóban.

De ott felejtette, és amekkora pechje volt, a fecni eljutott Sam Biddle-hez, a kormányzati titkok feltárásában utazó Intercept újságírójához is.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a bénasága miatt bárki hozzáférhetett-e érzékeny adatokhoz. (Via The Busines Insider)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.