Albert herceg szerint ál-Albert hercegek próbálnak átverni gyanútlan embereket

2018 március 18., vasárnap 7:01
161
II. Albert herceg - ha minden igaz, az igazi - integet a monacói palota erkélyéről 2017. november 19-én, Monaco nemzeti ünnepén. Fotó: VALERY HACHE/AFP

Ál-monacói ál-gazdagok próbálják kifosztani nagyon is valódi áldozataikat. Minderre maga II. Albert monacói herceg figyelmeztette a világ közvéleményét, állítván, hogy még őt magát is megszemélyesítette egy hasonmása.

A monacói kormány közleményben erősítette meg ezt, bár arról hallgatott, hogy magát a nagyherceget is megszemélyesítette egy hasonmás. Az ismert francia újságíró, Michèle Cotta viszont állítja, hogy őt egy, Albert hercegre megszólalásig hasonlító személy kereste meg WhatsAppon még szeptemberben azzal, hogy pénzt kérjen tőle egy iszlamisták által elrabolt újságíró váltságdíjára.

A Monaco-Matin nevű újság értesülései szerint egy "szervezett banda" nemrég heteken át üzletembereket próbált megetetni ugyanezzel a módszerrel. "Volt, amikor hivatalos, fejléces papírokon, hitelesnek tűnő aláírásokkal próbálták meg átverni áldozataikat. A hívásaik látszólag a megfelelő hivatalok központi számairól futottak be.

A csalók minden esetben külföldre utalásra próbálták rávenni áldozataikat. A monacói rendőrség nyomozást indított, és mindenkit kétkedésre buzdított, aki ilyen hívásokat kap. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt