Albert herceg szerint ál-Albert hercegek próbálnak átverni gyanútlan embereket

II. Albert herceg - ha minden igaz, az igazi - integet a monacói palota erkélyéről 2017. november 19-én, Monaco nemzeti ünnepén.Fotó: VALERY HACHE/AFP

Ál-monacói ál-gazdagok próbálják kifosztani nagyon is valódi áldozataikat. Minderre maga II. Albert monacói herceg figyelmeztette a világ közvéleményét, állítván, hogy még őt magát is megszemélyesítette egy hasonmása.

A monacói kormány közleményben erősítette meg ezt, bár arról hallgatott, hogy magát a nagyherceget is megszemélyesítette egy hasonmás. Az ismert francia újságíró, Michèle Cotta viszont állítja, hogy őt egy, Albert hercegre megszólalásig hasonlító személy kereste meg WhatsAppon még szeptemberben azzal, hogy pénzt kérjen tőle egy iszlamisták által elrabolt újságíró váltságdíjára.

A Monaco-Matin nevű újság értesülései szerint egy "szervezett banda" nemrég heteken át üzletembereket próbált megetetni ugyanezzel a módszerrel. "Volt, amikor hivatalos, fejléces papírokon, hitelesnek tűnő aláírásokkal próbálták meg átverni áldozataikat. A hívásaik látszólag a megfelelő hivatalok központi számairól futottak be.

A csalók minden esetben külföldre utalásra próbálták rávenni áldozataikat. A monacói rendőrség nyomozást indított, és mindenkit kétkedésre buzdított, aki ilyen hívásokat kap. (Via BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.