Hóvihar: akadozik a vasúti közlekedés, a hófúvások miatt az M3-as is nehezen járható csak

Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Emőd között hóátfúvás miatt ideiglenesen mindkét vágányon szünetel a vonatközlekedés, a Kál-Kápolna-Kisújszállás vonalon Kisköre és Kunhegyes között nem járnak a vonatok feljegesedés miatt, a Debrecen-Tiszalök vonalon pedig hótorlasz akadályozza vonatközlekedést Hajdúnánás és Hajdúdorog között. A Mávinform tájékoztatása szerint a keleti országrészben 30-90, esetenként 90-120 perccel hosszabb menetidőkre kell számítani.

A Budapest-Hatvan-Miskolc, a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony és a Budapest-Szolnok-Békéscsaba vonalak a leginkább érintettek, de a csatlakozó szakaszokon is jelentősen nőttek az eljutási idők.

Hómaró küzd az elemekkel Hajdúnánás és Hajdúdorog között 2018. március 18-án.Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A havazás, de különösen a hófúvások a közutakon is fennakadásokat okoznak, bár a közútkezelő országszerte majdnem 500 munkagéppel kezdett neki a hóeltakarításnak és a síkosságmentesítésnek. Mostanáig 8800 tonna sót és 350 ezer liter kálcium-klorid oldatot szórtak ki a szakemberek, de ez se segített. Az utakról eltakarított havat a szél perceken belül visszahordja.

A hóátfúvások miatt még az M3-ason is vannak nehezen járható szakaszok, hogy a kisebb főutakról, még kisebb mellékutakról ne is beszéljünk. (Via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.