Hóvihar: akadozik a vasúti közlekedés, a hófúvások miatt az M3-as is nehezen járható csak

Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Emőd között hóátfúvás miatt ideiglenesen mindkét vágányon szünetel a vonatközlekedés, a Kál-Kápolna-Kisújszállás vonalon Kisköre és Kunhegyes között nem járnak a vonatok feljegesedés miatt, a Debrecen-Tiszalök vonalon pedig hótorlasz akadályozza vonatközlekedést Hajdúnánás és Hajdúdorog között. A Mávinform tájékoztatása szerint a keleti országrészben 30-90, esetenként 90-120 perccel hosszabb menetidőkre kell számítani.

A Budapest-Hatvan-Miskolc, a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony és a Budapest-Szolnok-Békéscsaba vonalak a leginkább érintettek, de a csatlakozó szakaszokon is jelentősen nőttek az eljutási idők.

Hómaró küzd az elemekkel Hajdúnánás és Hajdúdorog között 2018. március 18-án.Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A havazás, de különösen a hófúvások a közutakon is fennakadásokat okoznak, bár a közútkezelő országszerte majdnem 500 munkagéppel kezdett neki a hóeltakarításnak és a síkosságmentesítésnek. Mostanáig 8800 tonna sót és 350 ezer liter kálcium-klorid oldatot szórtak ki a szakemberek, de ez se segített. Az utakról eltakarított havat a szél perceken belül visszahordja.

A hóátfúvások miatt még az M3-ason is vannak nehezen járható szakaszok, hogy a kisebb főutakról, még kisebb mellékutakról ne is beszéljünk. (Via MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.