Meghalt a hacker, aki lebuktatta a Wikileaksnek szivárogtató katonát

Holtan találták a lakásában Adrian Lamo-t, az USA egyik híres hackerét.

Lamo betört többek között a New York Times, a Microsoft és a Yahoo hálózatába is, de a sajtóba azzal került be, hogy 2010-ben ő buktatta le azt a katonát, aki rengeteg minősített iratot adott át a Wikileaksnek. Összesen 750 ezer dokumentumot, amelyek egy része titkosított volt, diplomáciai és katonai iratok egyaránt voltak köztük.

A Wikileaksnek szivarogtató Bradley Manning maga kereste meg a híres hackert, és elárulta neki, hogy ő volt az, aki kiadta az iratokat. Lamo pedig feljelentette az FBI-nál.

Manning közben nővé operáltatta magát, és Chelsea Manning-re változtatta a nevét. 35 év börtönre ítélték, de Obama elnök egyik utolsó munkanapján kegyelmet adott neki, és 2017 januárjában kiszabadult.

Adrian Lamo halálának körülményeiről egyelőre csak annyit tudni, hogy a rendőrség nem gyanakszik bűncselekményre. (Huffington Post)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.