Négy napon belül a második iráni exalelnököt vették őrizetbe

Rahim Maszaei (b) Mahmúd Ahmadinezsáddal 2013 májusában, amikor az akkor még elnök Ahmadinezsád Maszaei elnökjelöltsége mellett kampányolt.Fotó: Ebrahim Noroozi/AP

Szombaton őrizetbe vették az országot 2005-13 között vezető Mahmúd Ahmadinezsád egyik alelnökét, Rahim Maszaeit Iránban. Négy napon belül ő már a második egykori alelnök, akit őrizetbe vesznek.

Azt, hogy mivel vádolják, nem közölték a hatóságok. Ahmadinezsád igazságtalannak nevezte Maszaei őrizetbe vételét, és azonnali szabadon bocsátását követelte.

Ahmadinezsád a konzervatív körök elnökjelöltje volt, annak idején ő is számos politikai ellenfelét vetette börtönbe. Most egy másik frakció van hatalmon, így most Ahmadinezsád hívei vannak veszélyben - főleg azután, hogy a tavaly év végi, idén év eleji iráni tüntetéseket ez az Ahmadinezsádhoz kötődő kör szervezhette. (Via MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.