Négy napon belül a második iráni exalelnököt vették őrizetbe

külföld
2018 március 18., 08:35
comments 50
Rahim Maszaei (b) Mahmúd Ahmadinezsáddal 2013 májusában, amikor az akkor még elnök Ahmadinezsád Maszaei elnökjelöltsége mellett kampányolt.
photo_camera Rahim Maszaei (b) Mahmúd Ahmadinezsáddal 2013 májusában, amikor az akkor még elnök Ahmadinezsád Maszaei elnökjelöltsége mellett kampányolt. Fotó: Ebrahim Noroozi/AP

Szombaton őrizetbe vették az országot 2005-13 között vezető Mahmúd Ahmadinezsád egyik alelnökét, Rahim Maszaeit Iránban. Négy napon belül ő már a második egykori alelnök, akit őrizetbe vesznek.

Azt, hogy mivel vádolják, nem közölték a hatóságok. Ahmadinezsád igazságtalannak nevezte Maszaei őrizetbe vételét, és azonnali szabadon bocsátását követelte.

Ahmadinezsád a konzervatív körök elnökjelöltje volt, annak idején ő is számos politikai ellenfelét vetette börtönbe. Most egy másik frakció van hatalmon, így most Ahmadinezsád hívei vannak veszélyben - főleg azután, hogy a tavaly év végi, idén év eleji iráni tüntetéseket ez az Ahmadinezsádhoz kötődő kör szervezhette. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.