Kijöhetett az előzetesből az élettársát baltával életveszélyesen megsebesítő férfi, mert az Összefogás Párt képviselőjelöltje lett

Több 444 videó?
Szeretném

Az RTL Klub számolt be róla, hogy Kiss Gyula az Összefogás Párt színeiben indul. A férfi korábban a szolnoki adóhatóság igazgató-helyettese volt, 2015-ben pedig előzetes letartóztatásba került, emberölés kísérlete miatt volt azóta rács mögött. 

A vád szerint a férfi Konyáron, a szülei házában előre kitervelt és kegyetlen módon akarta meggyilkolni élettársát, késsel és baltával támadt rá. A nő életveszélyes sérüléseket szenvedett, de túlélte a támadást. 

A férfi a bíróság előtt azt mondta, nem érzi magát bűnösnek, a nő támadt rá, ő pedig csak védekezett. Elsőfokú ítélet még nem született, az ügy időközben átkerült a debreceniről a nyíregyházi törvényszékre. Kedden pedig az RTL Klub beszámolója szerint felfüggesztették az eljárást és Kiss szabadlábra került, miután a neve felkerült az Összefogás Párt országos listájára, így automatikusan járt neki a mentelmi jog. 

A csatorna telefonon érte utol Kisst, azt akarták tőle megtudni, hogy hogyan került kapcsolatba a párttal és milyen programmal készül, de a férfi annyit mondott, hogy "No komment", majd lerakta a telefont. 

Az RTL beszámolt arról is, hogy a törvényszéki bíró már kezdeményezte a férfi mentelmi jogának felfüggesztését, de ez az igény még nem jutott el az illetékes választási bizottságig. 

Az Összefogás Pártról éppen szerda reggel írtunk hosszabban: a párt listavezetője, Szepessy Zsolt ellen számvitel rendjének megsértése miatt jelenleg is büntetőeljárás folyik. 2016-ban a 2014-es választásra felvett kampánytámogatásokkal való elszámolás szabálytalanságai miatt emeltek vádat ellene, a Nemzeti Választási Bizottság meg is akarta akadályozni a párt listaállítását,a Kúria azonban felülírta az NVB döntését, és indulni engedték az Összefogás Pártot, amely így akár 306 millió forint kampánytámogatást is igényelhet, a jelöltjeik pedig összesen 67,5 millió forintra jogosultak. 

Ez pedig az RTL Klub riportja: