Elég az évezredes elnyomásból, vécéegyenlőséget a nőknek!

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Évezredes építészeti berögződések miatt kell sokkal gyakrabban sorban állniuk a vécére várva a nőknek a férfiaknál. Egy friss felmérésben a nők 59 százaléka számolt be arról, hogy rendszeresen sorba kell állnia azért, hogy vécézhessen, míg a férfiaknak csupán 11 százalékával fordul ez elő.

Hogy miért?

Ha nyitott szemmel járnak, feltűnhetett, hogy a férfi és a női vécék alapterülete általában egyforma. Ami elég nagy hülyeség, kezdve azzal, hogy a férfivécékben a vécécsészék mellett piszoárokat is el szoktak helyezni, így eleve sokkal több űrítési pont van egy férfi vécében, mint a női vécékben.

Pedig több kutatás mérései alapján a nők eleve több mint kétszer annyi időt töltenek átlagosan a vécén, mint a férfiak. A nők átlag 90 másodperc alatt intézik el azt, amit a férfiak átlag 40 másodperc alatt. Végül is logikus, a férfiaknak viszonylag ritkán kell kiskabátjuk, sáluk és kézitáskájuk elhelyezésével szórakozniuk vécézés közben, és ritkábban nehezíti a dolgukat az, hogy gyerek is van velük.

Arról nem is beszélve, hogy a nők sokkal gyakrabban járnak vécére a férfiaknál. Vagyis, ha egyenlő esélyeket akarnánk teremteni a férfiak és a nők számára e tárgyban, akkor először is egyenlőtlenséget kell teremtenünk a vécék alapterületében. Szimplán nagyobb vécéket kell építeni a nőknek, több fülkével, hogy legalább a piszoár adta jogosulatlan előnyt ki lehessen egyensúlyozni. (Via The Guardian)


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.