Húsvét alkalmából Ferenc pápa megkeresztelt egy nigériai koldust

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A pápa vasárnap arra szólította fel a híveket, hogy ne dermedjenek le, ha igazságtalanságot látnak maguk körül, majd megkeresztelt nyolc felnőttet, köztük egy nigériai származású koldust, aki hőssé vált Rómában, miután megállított egy húsvágó bárddal hadonászó rablót. 

Fotó: ANDREAS SOLARO/AFP

John Ogah tavaly szeptemberben tepert le egy maszkos férfi egy bárddal a kezében 400 eurót akart elrabolni egy római boltból. A biztonsági kamerák rögzítették, ahogy Ogah visszatartja a támadót, amíg kiérnek a rendőrök. Az akció után azonban a nigériai férfi is lelépett a helyszínről, mert attól tartott, hogy ha észreveszik, hogy nincsenek rendben a papírjai, kiutasítják az országból. De amikor megtalálták, nem ez történt, egy hónappal később a rendőrség hálából tartózkodási engedélyt adott neki. 

Azóta munkája is van, John Ogah most a Vöröskeresztnél dolgozik, és van hol laknia is. A vasárnap mise előtt a római rendőrfőnököt kérte meg, hogy legyen a keresztapja. A keresztelésnél pedig a Francesco nevet választotta. A férfi a La Repubblicának azt mondta, nem akar hős lenni, egyszerűen azt szeretné, hogy legálisan, méltóságteljesen akar dolgozni az országban. (NBCNews)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.