Húsvét alkalmából Ferenc pápa megkeresztelt egy nigériai koldust

vallás
2018 április 01., 05:45
comments 95

A pápa vasárnap arra szólította fel a híveket, hogy ne dermedjenek le, ha igazságtalanságot látnak maguk körül, majd megkeresztelt nyolc felnőttet, köztük egy nigériai származású koldust, aki hőssé vált Rómában, miután megállított egy húsvágó bárddal hadonászó rablót. 

photo_camera Fotó: ANDREAS SOLARO/AFP

John Ogah tavaly szeptemberben tepert le egy maszkos férfi egy bárddal a kezében 400 eurót akart elrabolni egy római boltból. A biztonsági kamerák rögzítették, ahogy Ogah visszatartja a támadót, amíg kiérnek a rendőrök. Az akció után azonban a nigériai férfi is lelépett a helyszínről, mert attól tartott, hogy ha észreveszik, hogy nincsenek rendben a papírjai, kiutasítják az országból. De amikor megtalálták, nem ez történt, egy hónappal később a rendőrség hálából tartózkodási engedélyt adott neki. 

link Forrás

Azóta munkája is van, John Ogah most a Vöröskeresztnél dolgozik, és van hol laknia is. A vasárnap mise előtt a római rendőrfőnököt kérte meg, hogy legyen a keresztapja. A keresztelésnél pedig a Francesco nevet választotta. A férfi a La Repubblicának azt mondta, nem akar hős lenni, egyszerűen azt szeretné, hogy legálisan, méltóságteljesen akar dolgozni az országban. (NBCNews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.