Majom rabolt el egy újszülöttet Indiában, csak holtan találtak rá a gyerekre

külföld
2018 április 02., 13:03
comments 150

Majom rabolt el egy újszülöttet a kelet-indiai Odisa államban, Talabaszta faluban, a 15 napos fiúgyermek holttestét később egy kútban találták meg.

A hatóságok szerint a kisbabát egy lakóházból, alvói szülei mellől ragadta el egy majom szombaton. Az édesanya felébredt a zajra, de az állatot már nem tudta utolérni. Értesítette a hatóságokat, amelyek több tucat erdész és rendőr, valamint 2000 helyi lakos részvételével nagyszabású keresést indítottak. A kicsit másnap holtan találták meg egy kútban, talán kiesett a majom karmai közül, vagy az állat oda ejtette. 

A dpa szerint a helyi hatóságok nem kétlik, hogy a szülők igazat mondtak, amikor azt állították, hogy a gyermeket egy majom rabolta el. A csecsemőt mindenesetre orvosszakértő vizsgálja meg, hogy megállapítsa a halál okát. 

Az erdők övezte faluban sok a majom, gyakoriak az incidensek, a falusiak elmondása szerint az állatok kitépik kezükből az ennivalót, sőt még a hűtőszekrényeket is megdézsmálják. 

A gyermekrablás után sok falusi tüntetett az erdészet helyi irodája előtt a tarthatatlan helyzet ellen. Szakértők szerint a majmok - főleg makákók - azért lepik el a településeket Indiában, mert egyre szűkül természetes élőhelyük, az erdő, és kénytelenek városokban élelem után nézni. (MTI, dpa)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.