Orbán: Elég egy rossz döntés, és Budapestre többé nem fogunk ráismerni

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Orbán Viktor választási beszédet tartott Budapesten a Nemzeti Közszolgálati Egyetem – Ludovika Egyetemi Campus ünnepélyes átadóján. Igaz, a Ludovikát 2014-ben is átadták már egyszer, de most is választás jön, szóval érdemes még egyszer átadni mindent. Igaz, a 2014-ben is kész Ludovika azóta még készebb lett, a környéken ugyanis az elmúlt 4 évben is zajlottak beruházások.

Orbán a beszéde elején leginkább az elmúlt 8 év budapesti beruházásait reklámozta a Zeneakadémiától az Erkel-színház felújításán át a Liget-projektig. Hosszan beszélt persze a Ludovikáról is, arról, hogy azt a kommunisták bezárták, a Fidesz viszont felújította és ide költöztette a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet, ami Orbán szerint egy nagyon jó dolog.

A miniszterelnök szerint az ország és a Ludovika történelme azt mutatja meg, hogy elég csak egyszer rossz döntést hozni, rossz irányba kanyarodni, és máris kész a baj. Orbán itt váltott kampányüzemmódra, azt mondta, ma újra el akarják venni tőlünk a hazánkat, és Magyarországon bevándorlóországgá akarják alakítani.

Orbán szerint 10 millióan akarnak útra kelni Európa felé a Közel-Keletről és Afrikából, a kormánynak azonban a magyarok biztonsága az első. A miniszterelnök azt mondta, a migráció Budapestet fenyegeti leginkább Magyarországon, a déli határon húzódó kerítés is Budapestet védi.

„Elég egy rossz döntés, és Budapestre többé nem fogunk ráismerni”

- mondta Orbán, kiemelve, hogy Budapesten nincsenek bevándorlónegyedek. A Fidesz ezt az állapotot akarja Orbán szerint megőrizni, az ellenzék pedig bevándorlóországot akar (egyébként ez sem igaz, mármint a kerítést egészen biztosan nem bontaná le egyik esélyes ellenzéki párt sem, de annyi baj legyen)

„Nem szeretnék kertelni, a most vasárnapi választások a Nemzeti Közszolgálati Egyetem jövőjére nézve is hatással lesznek” - így a miniszterelnök, aki szerint az NKE hallgatói számára olyan értékek jelentik az alapot, amiket a Fidesz ellenfelei le akarnak bontani. Ilyen érték például a haza vagy a rend, melyeket az ellenzék Orbán szerint le akarna bontani, ráadásul az ellenzék gyenge államot is szeretne.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.