Trump újabb százmilliárd dolláros vámmal fenyegeti Kínát

Ahhoz képest, hogy Donald Trump szerint nincs is kereskedelmi háború az Egyesült Államok és Kína között, csütörtökön arra utasította kormányát, hogy fontolják meg további százmilliárd dollárnyi vám kivetését kínai termékekre. Trump azért rendelte el ezt, mert Kína nemrég 106 amerikai gyártású árucikkre bevezetendő importvámmal fenyegetőzött.

A kínaiak lépése is csak válasz volt arra az összesen 50 milliárd dollárnyi vámcsomagra, amit Trump már bevezetett Kína ellen. A hunyorogva is kereskedelmi háborúnak tűnő kereskedelmi háború eléggé megrázta a világgazdaságot, a piacok idegesen reagáltak a szabad kereskedelmet korlátozó lépésekre. Az újabb fordulat viszont már nem rázta meg a piacokat, a hongkongi és a tokiói tőzsde is erősödött csütörtökhöz képest. (Via BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.