Nyolc perc alatt minimum 9 milliárd forintot keresett ma Mészáros Lőrinc

bűnügy
2018 április 9., 16:22
comments 107

Hétfő délelőtt mi is írtunk arról, hogy az újabb fideszes kétharmad hírére szárnyalni kezdtek a magyar üzleti zseni, Mészáros Lőrinc cégeinek papírjai. 

A G7 a nap végén áttekintette a hétfői forgalmat, és azt találták, hogy tízmilliárdokkal nőtt a csoport értéke, és milliárdokkal lett értékesebb Mészáros csomagja is. A pontos összeget nehéz megmondani, mert Mészáros közvetlen tulajdonrészei mellett komplex kereszttulajdonlások révén is birtokol részeket. Ami bizonyos, hogy a két cégben, ahol közvetlen tulajdonrésze van, azaz Opusban és a Konzumban a tőzsdenyitást követő 8 perc alatt a részvényei 9 milliárd forinttal értek többet. 9:08-kor le is állították a kereskedést, hiszen mindkét cég részvényének árfolyama elérte a napi limitet. 

Szintén emelkedett annak a részvénycsomagnak az értéke, amit Mészáros azért kap majd meg, mert az Opus bekebelezi a cégeit: ez a csomag most közel 10 milliárd forinttal ér többet, mint a nyitás előtt. 

A G7 számításai szerint 

ha ez a tranzakció lezárul, akkor Mészárosnak a jelenlegi árfolyamon 127-149 milliárd forintja lesz csak Opus részvényekben, és további 14 milliárd Konzumban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt