Nyolc perc alatt minimum 9 milliárd forintot keresett ma Mészáros Lőrinc

Hétfő délelőtt mi is írtunk arról, hogy az újabb fideszes kétharmad hírére szárnyalni kezdtek a magyar üzleti zseni, Mészáros Lőrinc cégeinek papírjai. 

A G7 a nap végén áttekintette a hétfői forgalmat, és azt találták, hogy tízmilliárdokkal nőtt a csoport értéke, és milliárdokkal lett értékesebb Mészáros csomagja is. A pontos összeget nehéz megmondani, mert Mészáros közvetlen tulajdonrészei mellett komplex kereszttulajdonlások révén is birtokol részeket. Ami bizonyos, hogy a két cégben, ahol közvetlen tulajdonrésze van, azaz Opusban és a Konzumban a tőzsdenyitást követő 8 perc alatt a részvényei 9 milliárd forinttal értek többet. 9:08-kor le is állították a kereskedést, hiszen mindkét cég részvényének árfolyama elérte a napi limitet. 

Szintén emelkedett annak a részvénycsomagnak az értéke, amit Mészáros azért kap majd meg, mert az Opus bekebelezi a cégeit: ez a csomag most közel 10 milliárd forinttal ér többet, mint a nyitás előtt. 

A G7 számításai szerint 

ha ez a tranzakció lezárul, akkor Mészárosnak a jelenlegi árfolyamon 127-149 milliárd forintja lesz csak Opus részvényekben, és további 14 milliárd Konzumban.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.