Londonban kábé 3/4-e lett volna egy Jobbik-LMP-Momentum-kormánynak

politika
2018 április 10., 11:24
comments 264

Egy önkéntes csapat gigantikus akciót végrehajtva exit poll formájában mérte meg, mik a londoni és London környéki magyarok pártpreferenciái.

Összefoglalva: a túlnyomó többségük a "se a Fidesz, se a komcsik" elvét vallja, a köreikben a hagyományos baloldalnál csak a Fidesz népszerűtlenebb, a különutasok és a centrista-liberálisok viszont mindent visznek.

Kicsit részletesebben:

Pokorádi Gábor Facebook-posztjából derül ki, hogy egy önkéntesekből álló csapat több, mint 1000 szavazó megkérdezésével, vagyis hatalmas mintán végzett közvéleménykutatást vasárnap Londonban, az ott szavazó magyarok körében.

link Forrás

Ebből az derül ki, hogy a megkérdezettek körében aránylag nagy előnnyel győzött a Jobbik. A második-harmadik helyen 20 százalék körüli eredménnyel, szinte holtversenyben végzett az LMP és a Momentum. Ez a három párt messze elszakadt a mezőny hátsóbb részétől.

(A választás végeredményére az LMP jó kinti szereplésének lehet esetleg hatása, Szél Bernadett még mindig végig nem számolt, szorosan álló körzetében ugyanis a hátralévő, még meg nem számolt lapok egy része levélszavazat.)

A negyedik helyezett MSZP-P-lista már csak a momentumos támogatásának a nagyjából felét kapta. Ha itthon is londoni lenne a hangulat, a Fidesz-KDNP "pártszövetség" listája be sem jut a parlamentbe a maga bő 7 százalékával. A DK Londonban - hasonlóan anyapártjához, az MSZP-hez - többé-kevésbé lekopírozta a hazai eredményét, a Kétfarkú Kutyapárt a bekerülési küszöböt nyalogatta, míg az Együtt majdnem 4 százalékot ért el.

Érdekes jelenség, hogy egy ennyire multikulturális, soknemzetiségű városban és környékén a nemrég még nyíltan rasszista Jobbik lett az első. Ennyi adat alapján természetesen tippelni sem lehet rá, hogy a választók a néppárti fordulatot díjazták-e Angliában, vagy pont, hogy nem bírják az olvasztótégelyt és éppen a régi Jobbikra emlékezve szavaztak rájuk ilyen arányban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.