A Jobbik visszahívja Brüsszelből Morvai Krisztinát

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Jobbik országos választmányának küldöttei tegnapi ülésükön egyhangúlag felszólították a párt országos vezetését, hogy 

hívja vissza európai parlamenti mandátumából Morvai Krisztinát, amelyet a Jobbik elnöksége a mai ülésén ellenszavazat nélkül meg is szavazott 

- olvasható a közleményükben.

Morvai Krisztina a Jobbik listájáról szerzett képviselői mandátumot az Európai Parlamentben, de a Jobbik elnöksége szerint „régóta intenzív kampányt folytat az őt delegáló párt ellen éppen olyan hazugságokkal és rágalmakkal, amelyeket a Fidesz és propagandasajtója zúdított az elmúlt időszakban a Jobbikra. Jelentős segítséget nyújtott a választási csalásoktól sem visszariadó, diktatúrát építő Fidesz hatalomban tartásában, amely egy egykori jogvédőtől szégyen.”

Fideszes "mém"Fotó: ELÉG / Facebook

Érdekes, hogy ez csak most tűnt fel nekik, hiszen már tavaly októberben megírtuk, hogy Morvai Krisztina hűségesküt tett a Fidesznek, Bayer Zsolt pedig meleg szavakkal fogadta be a NER-be. A politikus azóta is sorra járta a fideszes stúdiókat, ahol a kormány migránsellenes politikáját dicsérte. Morvai ma a fideszes Karc FM-nek nyilatkozta azt, hogy „büszkék és diadalittasak lehetünk az április 8-i magyarországi választások után.”

Decemberben már bejelentette, hogy 2019-ben befejezi politikai pályafutását, és tervei szerint jogászi és egyetemi docensi munkakörébe fog visszatérni. 

A Jobbik 2012-ben megpróbálta visszahívni Szegedi Csanádot is, miután kiderült zsidó származása, de Szegedi maradt az Európai Parlamentben. 

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.