A Jobbik visszahívja Brüsszelből Morvai Krisztinát

A Jobbik országos választmányának küldöttei tegnapi ülésükön egyhangúlag felszólították a párt országos vezetését, hogy 

hívja vissza európai parlamenti mandátumából Morvai Krisztinát, amelyet a Jobbik elnöksége a mai ülésén ellenszavazat nélkül meg is szavazott 

- olvasható a közleményükben.

Morvai Krisztina a Jobbik listájáról szerzett képviselői mandátumot az Európai Parlamentben, de a Jobbik elnöksége szerint „régóta intenzív kampányt folytat az őt delegáló párt ellen éppen olyan hazugságokkal és rágalmakkal, amelyeket a Fidesz és propagandasajtója zúdított az elmúlt időszakban a Jobbikra. Jelentős segítséget nyújtott a választási csalásoktól sem visszariadó, diktatúrát építő Fidesz hatalomban tartásában, amely egy egykori jogvédőtől szégyen.”

Fideszes "mém"Fotó: ELÉG / Facebook

Érdekes, hogy ez csak most tűnt fel nekik, hiszen már tavaly októberben megírtuk, hogy Morvai Krisztina hűségesküt tett a Fidesznek, Bayer Zsolt pedig meleg szavakkal fogadta be a NER-be. A politikus azóta is sorra járta a fideszes stúdiókat, ahol a kormány migránsellenes politikáját dicsérte. Morvai ma a fideszes Karc FM-nek nyilatkozta azt, hogy „büszkék és diadalittasak lehetünk az április 8-i magyarországi választások után.”

Decemberben már bejelentette, hogy 2019-ben befejezi politikai pályafutását, és tervei szerint jogászi és egyetemi docensi munkakörébe fog visszatérni. 

A Jobbik 2012-ben megpróbálta visszahívni Szegedi Csanádot is, miután kiderült zsidó származása, de Szegedi maradt az Európai Parlamentben. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.