Ha nem csal a szemünk, Morvai Krisztina hűségesküt tett a Fidesznek, Bayer Zsolt pedig meleg szavakkal fogadta be a NER-be

POLITIKA
2017 október 26., 15:04

Különös ceremóniának lehettek szemtanúi mindazok, akik kezükbe vették a mai Magyar Időket. Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője nagyinterjút adott az első számó pártlapnak, Bayer Zsolt pedig azon nyomban vezércikkben helyezte el szavait a fideszes univerzumban. 

Csak emlékeztetőül: Morvai Krisztina egy olyan párt vezető politikusa, amelyet Orbán Viktor csicskapártként emleget, amelynek a politikusaira paparazzikat küldenek, a plakátjaikat leszedetik, az elnöküket miniszterelnöki szinten buzizzák, és mindezekből következően Vona már azon se lepődne meg, ha egyszerűen feloszlatnák őket.

Morvai Krisztina felszólal az ukrán követség előtt
photo_camera Morvai Krisztina felszólal az ukrán követség előtt Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A Magyar Időkben azonban Morvai Krisztinát nem kérdezik a kormány és a Jobbik egyre jobban elaljasuló harcáról, és neki sincs erről mondanivalója. Ehelyett ütemes alákérdezés mellett felmondja a kormányzati kommunikáció paneljeit Brüsszelről, a kvótarendszerről, az illegális bevándorlásról, az ukrán nyelvtörvényről és a V4-ek fontosságáról. 

Ilyen kérdés-válaszok sorakoznak:

– Ezek szerint lényegét tekintve egyetért a magyar kormány bevándorláspolitikájával?
– Büszke vagyok arra, hogy Magyarország elsőként vállalta az unióban a schengeni határok, így az egész kontinens megvédését. 

A Fidesz mantráitól legfeljebb annyira mozdul el, mint amennyire a Soros-tervről szóló válaszában teszi:

"Az európai migrációs politika annyira abszurd, életszerűtlen és embertelen, hogy csakis valamilyen gonosz, ördögi terv állhat mögötte. Azt nem tudnám megmondani, hogy Soros-e az 1-es számú tervező. A legfontosabbnak azt tartom, hogy az általa is képviselt elképzelések ne valósulhassanak meg, s a hazánkat megvédjük."

Ha az egyszeri Fidesz-szavazó elbizonytalanodna, hogy akkor most gyűlölni kell-e a Jobbik politikusát vagy sem, akkor Bayer Zsolt terjedelmes vezércikke siet a segítségére. Az írásban Vona Gábor rövid szidalmazása után elhangzik a legnagyobb bók, amit a NER-ben ember kaphat:

"Az a helyzet, hogy ezt az interjút Orbán Viktor is adhatta volna. A dolgok lényegét tekintve semmi, de semmi különbség nem lenne a két mondanivaló között."

Bayer és Morvai 2010-ben még a metszett farkincák tárgykörében gyepálták egymást, de a fideszes influencer most lelkesülten zengi Morvai dicséretét:

"Morvai Krisztina hazatért. Úgy tűnik, el sem utazott. Hazatért, s rálátván a brüsszeli boszorkánykonyhára és elmegyógyintézetre, pontosan tudja, mi a dolga, s hogy mit kell képviselnie. (...)  Aki ezt tudja, mindent tud."

A Morvait mennybe menesztő vezércikk azzal a kérdéssel zárul, hogy az Európai Unióval szorosabb együttműködésre törekvő Vona Gábor vajon gazember vagy inkább idióta.

Érdekes lesz nézni, hova fut ki ez a sztori.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.