A privát üzeneteket is lehalászta a Facebookról a Cambridge Analytica

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Úgy tűnik, hogy a Facebook felhasználóinak privát üzenetei is eljuthattak a Cambridge Analyticának bedolgozó céghez. A Guardian szerint Aleksandr Kogan megszerezte azoknak az üzeneteit, akik telepítették a This Is Your Digital Life nevű alkalmazást. A Facebook figyelmeztette a felhasználóit, hogy az alkalmazás nemcsak azok üzeneteit húzza be, akik telepítik, hanem az ismerőseikét is.

Korábban az adatlopási botrányt kirobbantó Christopher Wylie is beszélt arról, hogy a Kogan listát vezetett a felhasználók adatairól. Arra egyelőre nincs bizonyíték, hogy ezeket felhasználták-e a célcsoportok bemérésénél.

Kogan a New York Times-nak azt állította, hogy csak azoknak az üzeneteit gyűjtötték be, akik telepítették az alkalmazást, és nem továbbították a Cambridge Analyticának. Akik telepítették, azoktól az egész postafiókjuk tartalmát lehalászták.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.