Az MSZP-ben nagyon agyalnak rajta, mihez kezdjenek a választási vereség után

POLITIKA
2018 április 13., 06:22
comments 474

A vasárnapi választási vereség után megkezdődött a gondolkodás az MSZP-ben arról, hogyan változtassanak a politikájukon - írja a Népszava. Az MSZP-Párbeszéd ugyanis alig jutott be a parlamentbe, listán mindössze a szavazók 12 százaléka szavazott rájuk.

A lapnak névtelenül nyilatkozó szocialisták szerint teljesen új brandre lesz szükségük, akár új nevet és logót is kaphat a párt, bár ez még nem dőlt el.

Azt is elmondták, hogy nyitnának más balos ellenzéki formációk felé, például bevonnák a szakszervezeteket vagy akár olyan embereket is, akik eddig nem pártpolitikusként dolgoztak. Sőt, Lendvai Ildikó azt mondta, nyitnának az Együtt és LMP irányába is, a Párbeszéddel pedig szorosabbra fonnák a kapcsolatot.

Észre kell venni, hogy azt a „baromkodást”, amit a választás előtti hónapokban, sőt években művelt az ellenzéki oldal, be kell fejezni, közösen kell a többi párttal gondolkodnunk a jövőről – mondták a szocialista politikusok a Népszavának.

Júniusban tisztújítás, Molnár Gyula pártelnök már a választás estéjén bejelentette, hogy távozik az elnöki székből, Kunhalmi Ágnes pedig már pedzegette, ha felkérik, ő aztán vállalná a pártvezetést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.