Törökország üdvözölte az amerikaiak szíriai légicsapásait

külföld
2018 április 14., 15:34
comments 24
photo_camera Fotó: Binnur Ege Gurun/Anadolu Agency

A török elnök a kormányzó vezető Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) egy isztambuli rendezvényén ragadott szót és beszélt arról, hogy helyesli az Egyesült Államok és szövetségesei beavatkozását Szíriában.

Recep Tayyip Erdogan azt emelte ki, hogy el-Asszád kormánya végre megláthatja, hogy brutális és kegyetlen támadásai saját népe ellen nem maradhatnak megtorlatlanok. A török elnök jelezte, hogy brit és francia kollégájával, Emmanuel Macronnal és Theresa May-jel is egyeztet majd a kialakult helyzetről.

A török elnök hangsúlyosan beszélt arról, hogy elfogadhatatlannak találja a vegyi fegyverek használatát.

A török kormányt vezető Binali Yildirim ennél is tovább ment és elégedetlen hangot ütött meg, amiért a nyugati szövetségesek ilyen sokáig késlekedtek a szíriai beavatkozással, és nagyobb felelősség vállalására hívta fel az Egyesült Államokat és partnereit. Hasonlóan értékelte a helyzetet Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter is, és az el-Asszád rezsim eltávolítását sürgette.

A szíriai felkelők központjaként működő kelet-gútai Dúma városban egy hete történt vegyi támadás, amely civilek sokaságát érintette. Ez volt az utolsó csepp a pohárban, mely után Donald Trump elnök péntek éjjel tűzparancsot adott ki. (Reuters / MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.