Brutálisan drágulnak a balatoni nyaralók

gazdaság
2018 április 16., 07:17
comments 101

Nagy tempóban drágulnak a nyaralók, derült ki az ingatlan.com felmérése alapján.

Balaton

Az északi parton 315 ezer forint volt az átlagnégyzetméterár április elején, ami húsz százalékkal több mint egy évvel ezelőtt. A legfelkapottabb hely Balatonfüred, ahol 650 ezres átlag négyzetméterárral kell már kalkulálni a lakásoknaák, ami 16 százalékos növekedést jelent. A déli part településein a lakóingatlanok négyzetméterára 280 ezer forintra nőtt, ami 16 százalékos növekedés. Siófokon már 25 százalékkal nőttek az árak, ott a lakásoknál átlag négyzetmétere 654 ezer forintra emelkedett.

Velencei-tó

A felmérés 18 százalékos növekedést mért, a gárdonyi és velencei nyaralók átlag négyzetmétere 300 ezer forintra emelkedett.

Dunakanyar

A fővároshoz közeli nyaralóövezetben egy év alatt 23 százalékkal nőttek az árak, az átlagnégyzetméterár már eléri a 340 ezer forintot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.