Harmadik arcával él január óta egy francia férfi

Bemutatták orvosai újságíróknak azt a 43 éves francia férfit, aki január óta harmadik arcával, így ő az első a világon, aki átesett egy második arcátültetésen is. Jérome Hamon 1-es típusú neurofibromatózistól szenved. A genetikai betegség miatt tumorok alakultak ki az arcán, először 2010-ben kapott új arcot. Az átültetés sikeres volt, de egy 2015-ös megfázására olyan antibiotikumot kapott, amely inkompatibilis volt az átültetett szövetek kilökődését gátló immunszupresszív gyógyszerekkel. A kilökődés első jelei 2016-ban jelentkeztek, tavaly novemberben az üszkösödő arcot el kellett távolítania orvosainak. 

Fotó: PHILIPPE LOPEZ/AFP

A következő hónapokban Hamon arc nélkül, vakon, némán és süketen élt a párizsi Georges Pompidou kórházban, míg januárban találtak egy megfelelő donort. A kilökődés elkerülése miatt az átültetés előtt speciális vértisztító kezelésen esett át.  

Hamon nagyon pozitív a felépülését illetően. 

"Ha a szervezetem nem tudta volna befogadni az új arcot, az rettenetes lett volna. Ez az identitásomról szól. De itt vagyunk, minden rendben, én, én vagyok!"

- mondta. (AFP/MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.