Indul a Könyvfesztivál, az írók beköltöznek a Millenárisra

A szokásos helyen és a szokásos napsütésben kezdődött el csütörtök délután a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. 

Most is jó sok lesz mindenből: összesen 160 standon kínálják majd a portékákat, a 170 programon megmutatja magát 100 külföldi és 400 magyar író, tudós, művész, és megjelenik több száz új kötet, amelyeket meg is lehet venni a helyszínen. 

A Budapest Nagydíjat a még mindig elég fiatal német sztáríró, Daniel Kehlmann kapja, vele éppen e percekben beszélget Lévai Balázs, hogy aztán Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettestől átvegye a díjat, Darvasi László író pedig jól meglaudálja.

Daniel Kehlmann baloldalt, Salman Rushdie és Eva Menasse mellett a német elnöki palotábanFotó: BERND VON JUTRCZENKA/dpa Picture-Alliance/AFP

Az idei díszvendég Szerbia, az ő irodalmukról általánosságban itt lehet tájékozódni, itt pedig néhány friss könyvet ajánlanak. De a szerbeken kívül is vannak izgalmas megjelenések: Paul Auster nagyregénye, Kemény István verseskötete, Varró Dániel apanaplója vagy éppen Esterházy Péter publicisztikái.

Apropó: Daniel Kehlmann tök jóban volt Esterházyval, és a politikához való viszonyáról nemrég azt mesélte a Narancsnak, hogy:

„Amikor Magyarországra terelődött a szó, amikor arról kezdett beszélni, mi zajlik a hazájában, mintha egy pillanatra valami megtörte volna a derűt, ami egyébként szinte sosem hagyta el. Látszott, hogy olyasmiről van szó, ami nagyon is az elevenébe vág, és ezt hiába is próbálta palástolni. Egy pillanatra kiült az arcára a szomorúság. Őt bántotta, engem aggodalommal töltött el, ami Magyarországon történik, de aztán visszatért az esterházys mosoly és nyugalom.”

Az összes infó ezen a honlapon érhető el, a pénteki Kis Könyves Éj programjai pedig külön itt.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.