Tavaly még maga Gyárfás Tamás tett feljelentést egy hangfelvétel miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Érdekes fejleményről számolt be Gyárfás Tamás ügyében a mindig túl jól értesült Magyar Idők. A lap szerint az úszószövetség egykori elnökét még tavaly zsarolták meg egy Fenyő-gyilkossággal kapcsolatos hangfelvétellel. 

Gyárfás feljelentést tett, majd november 27-én a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainak azt vallotta: két hónappal korábban felkereste a lakásán egy ismeretlen, és átadott neki egy fenyegető tartalmú írást. A férfi nem árulta el, ki bízta meg, de jelezte, nagy baj lesz, ha Gyárfás elutasítja a követeléseiket. Később állítólag be is dobtak valamit a postaládájába, ami megerősítette a fenyegetés komolyságát. Az ügyben idén márciusban az NNI elfogta Imrich K.-t, aki kapcsolatban áll Rohác családjával. A rendőrség március 22-én gyanúsítottként hallgatta ki Portik Tamást, akit a Fenyő-gyilkosságban felbujtóként, harmadrendű vádlottként 13 évre ítélték, és aki jelenleg is büntetését tölti. 

Közben az NNI kérte, hogy a szlovák rendőrség tartson házkutatást Rohác testvérének lévai otthonában, végül itt foglalták le egy kazettát. Hogy ez az a hangfelvétel-e, amelynek nyomán végül meggyanúsították Gyárfást, nem lehet tudni, de a szintén túl jól értesült Pesti Srácok szerint a tizennégy évvel ezelőtt készült hangfelvételen a Fenyő-gyilkosságról beszélgetnek.

A Hír TV megkereste Stefan Rohácot, aki azt mondta, tőle nem foglaltak le semmit, Gyárfás pedig, akit telefonon ért utol a csatorna, csak annyit mondott, ő elmondott mindent a rendőröknek, amit a kazettáról tud.

Gyárfás Tamás előzetes letartóztatásáról péntekig döntenek.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.