Egymillió dollárt fizet az FBI egy amerikai holttestéről szóló értesülésekért

külföld
2018 április 20., 02:45
comments 5

Az FBI jelentős összeget fizetne annak, aki segít megtalálni a Szíriában hat éve eltűnt amerikai újságíró, Austin Bennett Tice holttestét. Tice, a volt tengerészgyalogos a Washington Postnak, a McClatchy-nek és a CBS-nek is dolgozott, a polgárháborúról tudósított.

Tice hat éve, 2012 augusztusában tűn el. Egy hónappal később videófelvétel került nyilvánosságra, melyen bekötözött szemmel, fegyveresek fogságában látható. Azóta se tudni, hogy kik rabolták el, váltságdíjat senki se követelt érte.

Az FBI most egymillió dollárt ajánlott annak, akinek információja van Tice maradványainak hollétéről. Hogy miért pont most, hat évvel a történtek után, az a közleményből nem derült ki.

Tice szülei amúgy úgy hiszik, hogy fiúk még életben van, és azt mondják, még a szír kormány is biztosította őket arról, hogy mindent megtesznek a szabadulásáért. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.