1993 óta nem javultak annyit a német bűnügyi statisztikák, mint tavaly

Május 8-án hozzák nyilvánosságra a tavalyi bűnügyi statisztikákat Németországban, de a Welt Am Sonntag már írt róluk.

2017-ben 5,76 millió bűncselekményt regisztráltak, 9,6 százalékkal kevesebbet, mint 2016-ban.

A bűncselekmények közel harmada lopás volt, ezek 11,8 százalékkal csökkentek. Bolti lopásból 6,6, zsebelésből 22,7 százalékkal volt kevesebb. 33 263 autót és 300 ezer biciklit loptak el, ami 8,6 és 9,8 százalékkal kisebb, mint a 2016-os szám. Betörésből 23 százalékkal, erőszakos bűncselekményből pedig 2,4 százalékkal volt kevesebb. (Utóbbiból 189 ezer volt.)

Fotó: Boris Roessler/dpa/AFP

Oliver Malchov, a rendőrségi szakszervezet vezetője azt mondta, figyelemreméltó,  hogy 1993 óta nem volt ekkora javulás. Szerinte a nem németek körében elkövetett bűncselekmények számának csökkenését (736 ezer volt, 22,8 százalékkal kevesebb, mint 2016-ban) részben magyarázhatja, hogy kevesebben érkeztek bevándorlóként az országba.

Vannak viszont rossz trendek is: gyilkosságból 3,2 százalékkal többet regisztráltak (785-öt), és 9,2 százalékkal több volt a kábítószerrel kapcsolatos bűneset is. (via hvg.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.