Idén 30 farkast lőttek ki Norvégiában

Rekordszámú, 30 farkast lőttek ki idén Norvégiában – közölte a környezetvédelmi minisztérium. A magas egyedszám oka, hogy a norvég kormány a télre 42 állat kilövését engedélyezte. Közülük 16 a norvég-svéd határon elterülő természetvédelmi övezetben élt.

A 2016-2107-es szezonban Norvégiában több mint 100 farkast számláltak össze, többségüket a svéd határ menti védett övezetben. Skandináviában a farkas védett állat, de a populáció nagyságát ellenőrzés alatt tartják, mivel a ragadozók minden évben több száz juhot zsákmányolnak.

Svédországban, ahol a farkaspopuláció mintegy 400 egyedből áll, az idei vadászszezonban 48 farkast lőttek ki. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.