A Liverpool rúgott egy ötöst a Rómának, aztán elszórakozta a végét

bajnokok ligája
2018 április 24., 20:46
comments 56

A 68. percben 5-0-ra vezetett a Liverpool a Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccsén, addigra kihagytak már egy rakás helyzetet is, a visszavágó formalitásnak tűnt. Annyira nyeregben érezte magát a Liverpool, hogy a vezetőedzője, Jürgen Klopp a 75. percben lecserélte a parádésan játszó, két gólt szerző és két gólpasszt kiosztó Mohamed Szalaht.  

A kiütött Roma hirtelen magához tért, és elkezdett helyzeteket kidolgozni. Dzeko előbb szépített a 81. percben, aztán Perotta belőtt egy 11-est, így elfogadhatóra kozmetikázta a vereséget az olasz csapat. A Barcelona kiejtése után nem jelentenénk ki semmit biztosan, de még így is a végét elszórakozó Liverpool az esélyesebb a döntőbe jutásra. 

A meccs elején az idegenben játszó Roma nem állt be védekezni a Liverpool ellen, de nem sokáig működött a taktika, az angolok több kontrát is tudtak vezetni. 

Az egyiknél a partjelző járt úgy, mint egyszeri ember egy bonyolultabb IKEA-bútorral, a zászlaját nem tudta összeszerelni, így nem tudott integetni egy liverpooli lesnél, szerencséjére nem lett gól.

link Forrás

A Roma majdnem előnyt szerzett egy Kolarov távoli lövéséből, amit Karius fura mozdulattal ütött kapufára. 

link Forrás

Aztán érezhetően nagyon megindult a Liverpool, az olaszok szerencséjére két helyzet is Manéra jött ki, aki a 28. percben egy percen belül két gólt is rúghatott volna, mindkétszer Firmino pazar passzaiból. Az elsőnél Mané egyedül tört kapura, és fölé lőtte, a másodiknál viszont annyira rosszul rúgta meg, hogy azzal egy NBI-es év végi összefoglalóba is beférne. A dühös szurkolóknak Klopp jelezte, hogy inkább tapsoljanak. 

Aztán a következő percben az óriási idényt futó Szalah került helyzetbe. Nagyon megnyomta ezt az öt percet a Liverpool, Mané be is talált, de méteres lesről. A Realnak megadták volna, a Liverpoolnak - jogosan - nem. 

link Forrás

Aztán Szalah lőtt egy érvényes gólt, szép mozdulattal kilőtte a hosszú felsőt. 

link Forrás

A gólja után nem örült az előző idényben még Rómában játszó csatár.

Aztán duplázott. Egy előrevágott labdát tett le Szalah Firminonak a saját térfelükön, ketten megindultak a kapu felé, Firmino finom passzt adott, Szalah pedig olyanilyen finoman oldotta meg. 

link Forrás

Majd a góljai után gólpasszokat osztott. Mindkétszer hasonlóan, lesgyanús helyzetből indult meg a jobb szélen, a partjelző egyiknél sem jelzett. Az egyiptomi előbb Manét hozta olyan helyzetbe, hogy az már nem hagyta ki a korábban többször is hiábzó támadó:

Aztán a Szalahhoz hasonlóan kiválóan játszó Firmino kapott passzt az egyiptomitól, amit ki is használt.

link Forrás

Ezután egy szögletnél a védőjét megelőző Firmino fejelt gólt. 

link Forrás

Ez volt az a pillanat, amikor az olaszok teljesen reménytelen helyzetbe kerültek, a Liverpool azonban leállt, Klopp lehozta Szalaht, a Roma pedig elkezdett úgy játszani, ahogy kiverte a Barcelonát, Dzeko 81. percben gólt szerzett.

link Forrás

Perotti egy Milner kezezése után megadott büntető rúgott be a 87. percben, ezután még több helyzetük is volt. 

link Forrás

A Liverpool elszórakozta a végét, emiatt még érdemes lejátszani a visszavágót. A Liverpool a második csapat a BL-történetében, amelynek két csatára is legalább 10 gólt szerzett, Firmino és Szalah is elérte most ezt, a Barcelona volt az első, 2014-15-ben a Messi-Neymar párossal.

A most szögletből gólpasszt adó Milner lett az egy szezonon belüli BL-gólpasszkirály, 9-nél jár. Rooneynak és Neymarnak volt 8-8, (előbbinek még 2013-14-ben, utóbbinak 2016-17-ben). Firmino a nyakán van, neki 7 asszisztja van. 

Liverpool - Roma 5-2

Gól: Szalah (36., 45.), Mané (56.), Firmino (61., 69.), illetve Dzeko (81.), Perotti (87.)

Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain (Wijnaldum, 18.), Henderson, Milner – Szalah ( Ings, 75.), Firmino ( Klavan, 93.), Mané. Vezetőedző: Jürgen Klopp
Kispad: Mignolet, Clyne, Wijnaldum, Klavan, A. Moreno, Ings, Solanke 

Roma: Alisson – Fazio, Manolasz, Juan Jesús (Perotti, 67.) – Florenzi, Strootman, De Rossi ( Gonalons, 67.), Kolarov – Nainggolan – Cengiz Ünder ( Schick, 46.), Dzeko. Vezetőedző: Eusebio Di Francesco
Kispad: Skorupski, Pellegrini, Perotti, Schick, Gonalons, Peres, El Shaarawy

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.