Könnyes búcsút vett Balog Zoltántól a Professzorok Batthyány Köre

A kormányzati feladatoktól elköszönő Balog Zoltán pont csütörtökön panaszkodott arra, hogy nincs rendes vita a kormány teljesítményéről, mert „aki szimpatizál a kormánnyal, minden tagját »félistennek« tartja, aki pedig nem, úgy gondolja, hogy kizárólag »hülyék és gazemberek« vannak hatalmon”. Erre péntek este a Fidesz munkáját mindig „kritikus szolidaritással” figyelő Professzorok Batthyány Köre a konstruktív kritika jegyében Köszönjük! címmel értékelte a miniszter munkáját. Az erről kiadott közleményből kiderül:

  • Balog Zoltán hat év folyamatos, nem egyszer méltánytalan támadások kereszttüzében végezte a munkáját.
  • Minisztersége rendkívül kényes, hálátlan szerep volt.
  • De tevékenységét nagyfokú türelem és megértés jellemezte.
  • Mindig mosolyogva, barátságos arckifejezéssel lépett a nyilvánosság elé.
  • Szelíden tűrve mások türelmetlenségét.
  • Családpolitikájának eredményeit a legádázabb ellenzék sem tudja elvitatni.
  • Viszonylagos békét tudott teremteni a kultúrában is. 
  • Bátran nyúlt hozzá az oktatás és az egészségügy több évtizedes problémáinak rendezéséhez.
  • Kiváló volt a viszonya az oktatás tevékeny művelőihez. 
Fotó: Komka Péter

A közlemény a maga teljességében itt olvasható:

Köszönjük!

Távozik az emberi erőforrások minisztere. Hat év folyamatos, nem egyszer méltánytalan támadások kereszttüzében végzett munka után most más feladatot vállal. Minisztersége rendkívül kényes, hálátlan szerep volt, de tevékenységét nagyfokú türelem és megértés jellemezte. Mindig mosolyogva, barátságos arckifejezéssel lépett a nyilvánosság elé, szelíden tűrve mások türelmetlenségét. Családpolitikájának eredményeit a legádázabb ellenzék sem tudja elvitatni, és viszonylagos békét tudott teremteni a kultúrában is. Bátran nyúlt hozzá az oktatás és az egészségügy több évtizedes problémáinak rendezéséhez, a szenvedélyesen védett rendetlenség felszámolásához. Kiváló volt a viszonya az oktatás tevékeny művelőihez és kiváló kapcsolatot alakított ki a Professzorok Batthyány Körével. Többször hangsúlyozta, hogy kritikus szolidaritást vár el tőlünk. Több mint húsz éves működésünk során mi mindig is így próbáltunk viselkedni, és vitáinkban közös értékeinket hasonló vérmérséklettel képviseltük. Most Balog Zoltánt új feladatok várják, és bízunk benne, hogy kevésbé kiélezett helyzetekben, a régi barátság jegyében, továbbra is együttműködhetünk vele.

A Professzorok Batthyány Köre elnöksége” (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.