Agyonlőttek egy bányászatok ellen tiltakozó katolikus papot a Fülöp-szigeteken

Közvetlenül vasárnapi miséje után agyonlőttek egy bányászatellenes katolikus papot a Fülöp-szigetek északi részén, a Cagayán tartománybeli Gattaránban - közölte a helyi rendőrség.

A 37 éves Mark Ventura atya éppen a gyerekeket áldotta meg és a kórustagokkal társalgott a misét követően, amikor kétszer hátba lőtték - mondta el Rodel Tabulog gattaráni rendőrkapitány. A támadásban senki más nem sebesült meg.

A sisakot viselő gyilkos motoron menekült el egy másik gyanúsítottal - tette hozzá a rendőrtiszt.

"Vizsgáljuk a gyilkosság lehetséges indítékát" - nyilatkozott a DZMM rádióadónak Tabulog. Helyi sajtóhírek szerint a katolikus közösség kedvelte az atyát.
A csaknem hét évvel korábban pappá szentelt Venturáról köztudott volt, hogy ellenzi a bányászatot, és segíti a tartományban élő bennszülött lakosokat - írta honlapján a testület.

Mark Ventura a második pap, akit az elmúlt négy hónapban meggyilkoltak az országban - hívta fel a figyelmet a Fülöp-szigeteki Katolikus Püspöki Konferencia.
Decemberben egy 72 éves papot lőttek agyon a délkelet-ázsiai ország északi részén található Nueva Écija tartományban, miután segédkezett egy politikai fogoly kiszabadulásában - fűzte hozzá a konferencia.

A Fülöp-szigetek mintegy 100 milliós lakosságának több mint 80 százaléka római katolikus vallású. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.