Meghalt a Burning Man fesztivál alapítója

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Larry Harvey a hónap elején kapott agyvérzést, szombat reggelre halt meg. Erről a fesztivál szervezői adtak ki közleményt. Harvey 70 éves volt. 

A Burning Man mára a világ egyik legismertebb és legegyedibb hangulatú kulturális rendezvénye lett: évente most már 70 ezer ember jön össze a nevadai sivatagban, hogy a szervezők felhívása szerint különleges ruhákban, különleges installációk környezetében kiszakadjon kicsit az otthoni világából. A fesztivál minden évben egy hatalmas emberfigura felgyújtásával ér véget. 

Harvey egy barátjával közösen 1986-ban égettek el faembereket a nyári napforduló alkalmából. Ebből az ötletből nőtt ki a fesztivált, amit pár év után a Black Rock sivatag homoktengerének közepére kezdtek el megszervezni. 

A rendezvény rövid időn belül ismertté vált, évről évre egyre több híresség is látogatta. 2015-ben már 37,5 millió dollár volt a szervezők bevétele, és az egykori ellenkulturális-underground felütésből is egyre kevesebb maradt. Talán semmi sem jelzi ezt jobban, mint hogy 2016-ban már Vajna Tímea is ott járt

Egy 2016-os interjúból lehetett megtudni, hogy Harvey egy szerelmi bánaton akart túllépni a fafigurák elégetésével. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.