Meghalt a Burning Man fesztivál alapítója

külföld
2018 április 29., 03:29

Larry Harvey a hónap elején kapott agyvérzést, szombat reggelre halt meg. Erről a fesztivál szervezői adtak ki közleményt. Harvey 70 éves volt. 

A Burning Man mára a világ egyik legismertebb és legegyedibb hangulatú kulturális rendezvénye lett: évente most már 70 ezer ember jön össze a nevadai sivatagban, hogy a szervezők felhívása szerint különleges ruhákban, különleges installációk környezetében kiszakadjon kicsit az otthoni világából. A fesztivál minden évben egy hatalmas emberfigura felgyújtásával ér véget. 

link Forrás

Harvey egy barátjával közösen 1986-ban égettek el faembereket a nyári napforduló alkalmából. Ebből az ötletből nőtt ki a fesztivált, amit pár év után a Black Rock sivatag homoktengerének közepére kezdtek el megszervezni. 

A rendezvény rövid időn belül ismertté vált, évről évre egyre több híresség is látogatta. 2015-ben már 37,5 millió dollár volt a szervezők bevétele, és az egykori ellenkulturális-underground felütésből is egyre kevesebb maradt. Talán semmi sem jelzi ezt jobban, mint hogy 2016-ban már Vajna Tímea is ott járt

Egy 2016-os interjúból lehetett megtudni, hogy Harvey egy szerelmi bánaton akart túllépni a fafigurák elégetésével. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.