Világok harca: megtámadták a VIP-szekciót a fesztiválon, ahol Vajna Tímea parádézott

ÉLET
2016 szeptember 05., 09:21
comments 145

Vajna Tímea úgy elkapta a korszellemet, hogy arra csillagos ötöst adnának a Rogán Cecília-féle nőművész-iskolában. A bulvárlapok napok óta a polgári Magyarország nagykövetasszonyának legújabb Insa-sorozatán ámulnak, amelyet az amerikai Burning Man fesztiválon készített.

link Forrás
  • Tiszta Mad Max!
  • Merész szoknya!
  • Micsoda képek!

Pedig Vajna Tímea megjelenése az idei Burning Manen nemcsak tökéletes Blikk-alapanyag, hanem egy kulturális jelenség hanyatlásának szimbóluma, ráadásul éppen akkor, amikor ez a hanyatlás konkrét összecsapásba is torkollott.

link Forrás

A történet vázlatosan:

  • A Burning Man underground fesztiválként indult 1986-ban, emberek összegyűltek a nevadai sivatagban, óriási faszobrokat gyújtottak fel, körbetáncolták, mindenki úgy fejezte ki magát, ahogy csak akarta.
  • Igen, egy kicsit mint Ozora, csak annyival nagyobb léptékben, amennyivel masszívabb a Black Rock-sivatag Dádpusztánál.

Ahogy telt az idő, a Burning Manre rákapott a felső osztály, zavaros hátterű oligarchákkal és a Silicon Valley újhatalmasságaival együtt. Végül is ők sem csináltak mást, mint radikálisan önkifejeztek, csak náluk ez azt jelentette, hogy magánrepülőkkel, aktatáskányi kábítószerrel berepültek a fesztiválra, aztán elkerített VIP-szekciókat hoztak létre.

Ilyesmi mondjuk sok fesztivállal megtörtént a világon, itt viszont az utóbbi években éleződni kezdett a fesztültség a klasszikus Burning Man-esek (ahogy ők mondják, burnerek), meg a luxyszekció között.

link Forrás

Idén már az sem vette ki túl jól magát, hogy fancy helikoptertúrát szerveztek a fesztivál fölé. Aztán jött az összecsapás.

A fesztiválon belül van egy White Ocean nevű helyszín, amit Paul Oakenfold DJ és egy orosz milliárdos fia alapítottak három évvel ezelőtt. Őrökkel és falakkal zárják körül, megtestesít nagyjából mindent, ami a burnereket bosszantja.

link Forrás

Épp a white party nevű rendezvényük zajlott (techno fehér ruhában), amikor “vandálok” egy csoportja megrohanta a White Oceant. Elárasztották vízzel, szétszedték a kábeleket, elloptak mindenfélét. A white party-arcok hűtés nélkül maradtak, ami a sivatag közepén nem a legelőnyösebb.

A White Ocean vezetői szomorú közleményt tettek közzé arról, hogy ilyesmi megtörténhetett a szeretetről és az összetartozásról szóló fesztiválon. Sokan egyetértettek velük, mondván, a támadás tényleg túlzás volt, de elég gyakori vélemény volt az is, hogy az elzárkózó, a fesztivál szellemiségével szembemenő elit megérdemelte, amit kapott.

Arról, hogy Vajnáné ott lett volna a White Oceanben, nem tudunk, mert a képei közül egy sem utal erre, és aki a Balaton Soundon VIP-nek számít, itt azért nem feltétlenül.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.