Rothadó gyümölcs miatt kellett kiüríteni egy egyetemet

külföld
2018 április 29., 12:27
comments 92

Több mint 500 diákot és tanárt menekítettek ki egy melbourne-i egyetemről, miután a terjedő szag alapján gázszivárgásra gyanakodtak. 

Növelte az aggodalmakat, hogy az egyetem laborjában veszélyes anyagokat is tárolnak, ezért ott is alapos vizsgálatot folytattak arról, hogy nem szivárog-e valami. 

photo_camera Fotó: Alexandra Schuler/dpa Picture-Alliance/AFP

Az épület átvizsgálása közben azonban kiderült, hogy a szag egy rothadó durióból jön, amit a könyvtár egyik szekrényén felejtett valaki.

A durio egy Ázsiában őshonos gyümölcs, ami erős, szúrós szagáról is ismert. A tűzoltók szerint az épület szellőzőrendszerébe jutott be a szag, és így terült szét mindenhol. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.