A sajtóból tudta meg az On the Spot stábja, hogy kilenc év után nem kér többet belőlük a közmédia

2018 május 1., kedd 13:50
249

S. Takács András, Cseke Eszter Fotó: On the Spot FB

A Facebookon reagált az On the Spot stábja, Cseke Eszter és S. Takács András, miután az MTVA és a Duna TV hétfő esti közleményben jelezte, hogy kilenc év után nem hosszabbít szerződést a dokumentumfilmesekkel, mert 

  • „egy korszak lezárult”,
  • „idejét látták egy rövidebb-hosszabb szünetnek”, hogy aztán egyszer talán 
  • „ismét közönségcsalogató programmá válhat az alkotópáros mozija”,
  • és hogy a távoli kultúrák helyett „a közép-, a kelet- és a dél-európai kisebbségek sorsával, élethelyzeteinek és lehetőségeinek bemutatásával foglalkozó” sorozatnak adhassanak helyet. 

Az On the Spot stábja épp csak megérkezett New Yorkba, hogy ott Magyarországot képviseljék a közszolgálati televíziók nemzetközi fesztiválján, az INPUT-on, amikor értesültek a hírről. 

Azt írták a posztban, hogy a sajtóból tudták meg, hogy nem hosszabbítják meg a szerződésüket és csak utána szembesültek a néhány órával korábban kézbesített emaillel, amiben közölték velük a hírt.

Megköszönték a közös munkát és az együttműködést  a Duna TV-nek, és a lehetőséget, hogy szabadon dolgozhattak. Azt írták, biztosak benne, hogy valamilyen formában 2019-ben is folytatják a sorozatot, és megünneplik annak tizedik évadát. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt