A sajtóból tudta meg az On the Spot stábja, hogy kilenc év után nem kér többet belőlük a közmédia

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

S. Takács András, Cseke EszterFotó: On the Spot FB

A Facebookon reagált az On the Spot stábja, Cseke Eszter és S. Takács András, miután az MTVA és a Duna TV hétfő esti közleményben jelezte, hogy kilenc év után nem hosszabbít szerződést a dokumentumfilmesekkel, mert 

  • „egy korszak lezárult”,
  • „idejét látták egy rövidebb-hosszabb szünetnek”, hogy aztán egyszer talán 
  • „ismét közönségcsalogató programmá válhat az alkotópáros mozija”,
  • és hogy a távoli kultúrák helyett „a közép-, a kelet- és a dél-európai kisebbségek sorsával, élethelyzeteinek és lehetőségeinek bemutatásával foglalkozó” sorozatnak adhassanak helyet. 

Az On the Spot stábja épp csak megérkezett New Yorkba, hogy ott Magyarországot képviseljék a közszolgálati televíziók nemzetközi fesztiválján, az INPUT-on, amikor értesültek a hírről. 

Azt írták a posztban, hogy a sajtóból tudták meg, hogy nem hosszabbítják meg a szerződésüket és csak utána szembesültek a néhány órával korábban kézbesített emaillel, amiben közölték velük a hírt.

Megköszönték a közös munkát és az együttműködést  a Duna TV-nek, és a lehetőséget, hogy szabadon dolgozhattak. Azt írták, biztosak benne, hogy valamilyen formában 2019-ben is folytatják a sorozatot, és megünneplik annak tizedik évadát. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.