Elköszönt az On the Spottól a köztévé

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

A Duna Médiaszolgáltató Zrt. hétfő este az Országos Sajtószolgálaton keresztül tette közzé, hogy kilenc évad után (az első három évadot a Spektrum csatorna mellett sugározta a Duna) elköszön az On the spot sorozattól és alkotóitól, Cseke Esztertől és S. Takács Andrástól.

A Duna Médiaszolgáltató Zrt. és az MTVA megköszönték a stáb eddigi együttműködését, a közösen létrehozott évadokat, a közös sikereket, amelyekre, mint megrendelők, és mint a sorozatoknak felületet biztosító médiaszolgáltatók mindvégig büszkék voltak.

Cseke Eszter és S. Takács András a Prima Primissima Díj gáláján, 2014 decemberében.Fotó: MTI Fotó/Kovács Tamás

„Az évek során az On the spot stábja mindvégig saját tematikájuk, saját ötleteik megvalósításán dolgozott, a megrendelő soha semmilyen formában nem korlátozta alkotói szabadságukat. Sőt, igyekezett mind gyártási, mind tartalmi oldalról minden lehetőséget biztosítani. Most, a 10. évad előtt egy korszak lezárul. Az On the spot stábja – szándéka szerint –folytatta volna az együttműködést, a megrendelők azonban idejét látták egy rövidebb-hosszabb szünetnek, aminek remélt eredményeként - esetleges visszatérést követően - ismét közönségcsalogató programmá válhat a Cseke-S. Takács alkotópáros mozija” – írják a közleményben.

A magyar közmédia a dokumentum-sorozatra szánt forrását a következő egy-két évadban egy más tematikájú sorozatra kívánja fordítani, amely elsősorban a közép-, a kelet- és a dél-európai kisebbségek sorsával, élethelyzeteinek és lehetőségeinek bemutatásával foglalkozik.

Az On the spot alkotóinak, Cseke Eszternek és S. Takács Andrásnak sok sikert kívánnak további filmes pályájukon.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.