Összefogásra készül a török ellenzék

A legnagyobb ellenzéki pártok várhatóan bejelentik, hogy közösen indulnak a júniusi elnökválasztáson. 

A széles politikai spektrumot felölelő világi és nacionalista pártokból felálló blokk akár veszélyt is jelenthet a Recep Tayyip Erdogan elnök vezette néppártra, az Igazság és Fejlődés pártra.

A kormánypárt által módosított választási szabályozás ugyanis - hasonlóan a magyar választási törvény 2013-as megváltoztatásához - eléggé megkönnyítette a kormányzó párt dolgát, miközben megnehezítette a kisebb és közepes pártoknak is a parlamentbe jutást, amikor 10%-os bejutási küszöböt írt elő.

A bejelentés várhatóan csütörtökön meglesz, és a Republikánus Néppárt, az Iyi (Jó) párt, az iszlamista Saadet és a Demokrata Pártot foglalja majd magában a választási koalíció. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.