Orbán: Nekünk a demokráciának azt a fajtáját kell építeni, amit kereszténydemokráciának hívnak

2018 május 4., péntek 5:56
435

"Mert mi mindig a gombhoz keressük a kabátot, mármint a kabáthoz a gombot," indokolta a kormány átalakítását a miniszterelnök a szokásos pénteki rádióinterjújában a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. Orbán Viktor hozzátette: a 14 fős kormányban 7 profi politikus lesz és "lesz hét olyan ember, akik a politikán túl szedték össze tudásukat."

"Itt nem azt mondják, hogy jó napot kívánok, hanem azonnal meg fogják támadni,"

mondta a politika, Harcosok klubja-szerű világáról és az oda újonnan érkező kormánytagokról. 

A most felálló Miniszterelnöki Kormányirodáról Orbán elmondta, hogy "egy erős, közvetlenül hozzám rendelt központja lesz a kormányzatnak." Itt történik majd 

  • a minisztériumok közigazgatási államtitkárainak munkájának koordinálása,
  • ide rendelték a Kehit, a gazdasági ellenőrzést is,
  • és "itt lesz majd egységes hírszerzési központ is, amely lehetővé teszi, hogy Magyarország ebben az erőteljes nemzetközi versenyben egy jobb információs, hírszerzési tevékenységet tudjon felmutatni."

"Nekünk a demokráciának azt a fajtáját kell építeni, amit kereszténydemokráciának hívnak. Nem a liberális demokrácia, hanem a kereszténydemokrácia építése a cél,"

jelentette ki a miniszterelnök. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mellett még két helyettessel számol, tette hozzá. Ezért lesz egy nemzetbiztonságért felelős helyettes, Pintér belügyminiszter, illetve egy gazdaságért felelős helyettes, Varga Mihály. 

"A mai naptól jogerős a választás eredménye. Egyértelmű, hogy van 133 mandátumunk, sajnálom, hogy nem 134. Azt az egyet a Kúria egy téves döntéssel elvette tőlünk,"

mondta Orbán. 

A negyedik Orbán-kormány első konkrét lépései a miniszterelnök szerint

Arról, hogy szerdán miről egyeztetett az Európai Néppárt vezetőivel, Orbán azt mondta, hogy 

a jövő évi uniós választás témájáról, a migrációról volt szó. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt