Orbán: Nekünk a demokráciának azt a fajtáját kell építeni, amit kereszténydemokráciának hívnak

"Mert mi mindig a gombhoz keressük a kabátot, mármint a kabáthoz a gombot," indokolta a kormány átalakítását a miniszterelnök a szokásos pénteki rádióinterjújában a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. Orbán Viktor hozzátette: a 14 fős kormányban 7 profi politikus lesz és "lesz hét olyan ember, akik a politikán túl szedték össze tudásukat."

"Itt nem azt mondják, hogy jó napot kívánok, hanem azonnal meg fogják támadni,"

mondta a politika, Harcosok klubja-szerű világáról és az oda újonnan érkező kormánytagokról. 

A most felálló Miniszterelnöki Kormányirodáról Orbán elmondta, hogy "egy erős, közvetlenül hozzám rendelt központja lesz a kormányzatnak." Itt történik majd 

  • a minisztériumok közigazgatási államtitkárainak munkájának koordinálása,
  • ide rendelték a Kehit, a gazdasági ellenőrzést is,
  • és "itt lesz majd egységes hírszerzési központ is, amely lehetővé teszi, hogy Magyarország ebben az erőteljes nemzetközi versenyben egy jobb információs, hírszerzési tevékenységet tudjon felmutatni."

"Nekünk a demokráciának azt a fajtáját kell építeni, amit kereszténydemokráciának hívnak. Nem a liberális demokrácia, hanem a kereszténydemokrácia építése a cél,"

jelentette ki a miniszterelnök. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mellett még két helyettessel számol, tette hozzá. Ezért lesz egy nemzetbiztonságért felelős helyettes, Pintér belügyminiszter, illetve egy gazdaságért felelős helyettes, Varga Mihály. 

"A mai naptól jogerős a választás eredménye. Egyértelmű, hogy van 133 mandátumunk, sajnálom, hogy nem 134. Azt az egyet a Kúria egy téves döntéssel elvette tőlünk,"

mondta Orbán. 

A negyedik Orbán-kormány első konkrét lépései a miniszterelnök szerint

Arról, hogy szerdán miről egyeztetett az Európai Néppárt vezetőivel, Orbán azt mondta, hogy 

a jövő évi uniós választás témájáról, a migrációról volt szó. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.