Átadták az új diósgyőri stadiont

sport
2018 május 05., 15:30
comments 283
Az új Diósgyõri Stadion 2018. május 5-én, az avató napján.
photo_camera Az új Diósgyõri Stadion 2018. május 5-én, az avató napján. Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

Szombat délután felavatták Diósgyőr új, 13 milliárd forintba kerülő stadionját. Ezt a Diósgyőr és a Mezőkövesd csapatainak labdarúgó bajnoki mérkőzésével ünnepelték meg, de a meccs előtt Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Fürjes Balázs kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos mondtak ünnepélyes köszöntőt.

„Ez a 21. századi aréna a várost szimbolizálja, amelynek minden adottsága megvan arra, hogy nagy tetteket vigyen véghez. Miskolcon lehet nagyot álmodni, de az álmok igazán csak akkor érnek valamit, ha megvalósulnak. Az új diósgyőri stadion pedig egy megvalósult álom.”

– áradozott Kriza Ákos.

„Az új stadionnal régi adósságot törlesztettünk, Magyarország egyik labdarúgó fellegvára már régóta megérdemelte, hogy egy korszerű, modern arénában XXI. századi körülmények között végezhesse a szakmai munkát”

– lelkesedett Fürjes Balázs.

Az új stadionban 14 646 férőhely, 18 belépőkapu, 15 férfi-női mosdó, 16 büfé van és a tetőszerkezet még a csapadékot is összegyűjti, ezzel öntözik a játékteret és a parkoló füves részeit.

Fürjes Balázs és Kriza Ákos
photo_camera Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

Az új stadionban nem csak focimeccseket, hanem sport- és kulturális rendezvényeket is terveznek lebonyolítani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.