51 embert mészároltak le Nigériában

külföld
2018 május 06., 16:46
comments 37

Marhatolvajok támadták meg a lakosokat Nigéria Kaduna államában egy Gwaska nevű faluban. Szombat délután tüzet nyitottak a falura, a családok erre menekülni kezdtek, többen épp a fegyveresek felé. 51 embert, köztük gyerekeket mészároltak le, majd felégették a falu házait. Több holttestet meg is csonkítottak.

A környéken élők felhívást intéztek Muhammadu Buhari elnökhöz és a nigériai kormányhoz, kérve, hogy vezényeljen katonákat és rendőröket a védtelen falvak megsegítésére.

Gwaska falut leginkább egy marhatolvajokból verbuválódott banditacsoport sanyargatja, a település még egy fegyveres önvédelmi egységet is felállított, mert annyiszor támadtak már rájuk. Most az 51 halott közt ott vannak az önvédelmi egység tagjai is. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.