Szijjártó Péter apja most a miniszter feleségének segített házat venni

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter négy évvel ezelőtt vásárolt Dunakeszin egy 400 négyzetméteres ingatlant 167 millió forintért. Akkor azt mondta, több forrásból szedte össze a pénzt a medencével felturbózott házhoz, 79 millió forinttal támogatták például a saját szülei. Ebből 34 millió forint családi kölcsön volt.

A 24.hu szerint ebből a kölcsönből 30 millió forinttal Szijjártó még mindig lóg a szüleinek, de ők most ismét a zsebükbe nyúltak, és segítettek megvásárolni a miniszter feleségének egy 125 millió forintba kerülő (vagy legalábbis ennyiért meghirdetett), Dunakesziben lévő, 1080 négyzetméter telekterületű, 556 négyzetméteres ingatlant.

Szijjártó-Nagy Szilvia tavaly másodmagával indított el egy vállalkozást, a Varázshíd Rental Kft.-t, amelynek ügyvezetője és többségi tulajdonosa. A cég saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadásával, üzemeltetésével és építményüzemeltetéssel foglalkozik, ez a cég vásárolta meg a dunakeszi ingatlant is. A 24.hu szerint ehhez a Varázshíd Rental 40 millió forint jelzáloghitelt vett fel, valamint Szijjártó Péter édesapja, Szijjártó István is nyújtott anyagi segítséget.

Az nem derült ki, hogy Szijjártó Péter apja mennyivel szállt be a vételárba. A lap megkérdezte a tárcát, ahol azt válaszolták,

az, hogy a vállalkozás beindításában Szijjártó Péter édesapja segített, a családban természetesnek számít.

Az ingatlant a cég kiadta egy kft-nek, amely egy tanodát indított ott főként olyan családoknak, amelyeknél a gyerek már befejezte az óvodai nagycsoportot, de az iskolára még nem teljesen érett. A tandíj havi 89 ezer forint gyerekenként, plusz az étkezési díj. A gyerekeknek többféle képzést kínálnak, például angolul tanulnak, de Szijjártó Péter korábbi futsalcsapata, a Dunakeszi Kinizsi is tart edzést a gyerekeknek.