Szijjártó Péter apja most a miniszter feleségének segített házat venni

Több 444 videó?
Szeretném

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter négy évvel ezelőtt vásárolt Dunakeszin egy 400 négyzetméteres ingatlant 167 millió forintért. Akkor azt mondta, több forrásból szedte össze a pénzt a medencével felturbózott házhoz, 79 millió forinttal támogatták például a saját szülei. Ebből 34 millió forint családi kölcsön volt.

A 24.hu szerint ebből a kölcsönből 30 millió forinttal Szijjártó még mindig lóg a szüleinek, de ők most ismét a zsebükbe nyúltak, és segítettek megvásárolni a miniszter feleségének egy 125 millió forintba kerülő (vagy legalábbis ennyiért meghirdetett), Dunakesziben lévő, 1080 négyzetméter telekterületű, 556 négyzetméteres ingatlant.

Szijjártó-Nagy Szilvia tavaly másodmagával indított el egy vállalkozást, a Varázshíd Rental Kft.-t, amelynek ügyvezetője és többségi tulajdonosa. A cég saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadásával, üzemeltetésével és építményüzemeltetéssel foglalkozik, ez a cég vásárolta meg a dunakeszi ingatlant is. A 24.hu szerint ehhez a Varázshíd Rental 40 millió forint jelzáloghitelt vett fel, valamint Szijjártó Péter édesapja, Szijjártó István is nyújtott anyagi segítséget.

Az nem derült ki, hogy Szijjártó Péter apja mennyivel szállt be a vételárba. A lap megkérdezte a tárcát, ahol azt válaszolták,

az, hogy a vállalkozás beindításában Szijjártó Péter édesapja segített, a családban természetesnek számít.

Az ingatlant a cég kiadta egy kft-nek, amely egy tanodát indított ott főként olyan családoknak, amelyeknél a gyerek már befejezte az óvodai nagycsoportot, de az iskolára még nem teljesen érett. A tandíj havi 89 ezer forint gyerekenként, plusz az étkezési díj. A gyerekeknek többféle képzést kínálnak, például angolul tanulnak, de Szijjártó Péter korábbi futsalcsapata, a Dunakeszi Kinizsi is tart edzést a gyerekeknek.