Nőket bántalmazhatott a New York-i főügyész

külföld
2018 május 08., 04:49
comments 46

Eric Schneiderman New York-i főügyész benyújtotta a lemondását, miután a New Yorker publikált egy cikket, amiben négy nő is arról vall, hogy a férfi megütötte őket. Közülük ketten Schneiderman korábbi barátnői voltak.

A főügyész, aki egyébként a nők elleni zaklatások miatt tiltakozó #MeToo mozgalom hangos támogatója, vitatja a vádakat, de miután Andrew Cuomo, New York állam kormányzója is erre szólította fel, benyújtotta a lemondását.

Eric Schneiderman volt az, aki főügyészként vádat emelt Harvey Weinstein ellen is, miután kiderült, hogy a producer rengeteg nőt szexuálisan zaklatott. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.