Több tízmilliárd forintnyi magot lopnak évente a szürke mókusok Nagy-Britanniában

A brit háztartások több mint negyven százaléka helyez ki madáretetőket, ezekben évente mintegy 150 ezer tonna magot szórnak ki madaraknak. Illetve, mint most brit tudósok álhatatos, áldozatos megfigyelőmunkával kiderítették, hogy a kiszórt magok legalább felét valójában szürke mókusok zabálják fel.

Számszerűsítve ez évi több mint százmillió fontos, vagyis több mint 35 milliárd forintos kárt jelent. Ráadásul a madarakat etetni vágyók valójában kedves állataik veszélyes ellenségeit táplálják, mert a szürke mókusok, hiába zabálnak fel bő 75 ezer tonna magot évente, a madarak fészkeit is lelkesen fosztogatják tojás és fiókák után kutatva. (Via The Guardian)


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.