Több tízmilliárd forintnyi magot lopnak évente a szürke mókusok Nagy-Britanniában

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A brit háztartások több mint negyven százaléka helyez ki madáretetőket, ezekben évente mintegy 150 ezer tonna magot szórnak ki madaraknak. Illetve, mint most brit tudósok álhatatos, áldozatos megfigyelőmunkával kiderítették, hogy a kiszórt magok legalább felét valójában szürke mókusok zabálják fel.

Számszerűsítve ez évi több mint százmillió fontos, vagyis több mint 35 milliárd forintos kárt jelent. Ráadásul a madarakat etetni vágyók valójában kedves állataik veszélyes ellenségeit táplálják, mert a szürke mókusok, hiába zabálnak fel bő 75 ezer tonna magot évente, a madarak fészkeit is lelkesen fosztogatják tojás és fiókák után kutatva. (Via The Guardian)


Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.