Trump: Mindenki szerint Nobel-békedíjat érdemelnék

Donald Trump kormánya szerdai ülésén. Ezután mondta, hogy mindenki szerint megérdemelné a Nobel-békedíjat.Fotó: SAUL LOEB/AFP

Bár Donald Trump szerint "mindenki" azt gondolja, hogy Nobel-békedíjat érdemelne azért, hogy Észak-Koreát tárgyalásokra bírta, ő maga csak arra vágyik, hogy "a világ győzzön". Az amerikai elnököt a szerdai kormányülés után kérdezte egy újságíró a Fehér Házban, hogy megérdemelné-e a díjat, mire Trump széles vigyorral azt felelte, hogy

"mindenki így gondolja, de én sose mondanám ezt".

"A díj, amit én akarok egy győzelem a világnak" - mondta, majd jó szokása szerint szavak lefordíthatatlanul zagyva halmazát zúdította a hallgatóságra. "Még csak ide se (Not for even here)... én a világnak akarok győzelmet, mert erről beszélünk, ez az egy díj, amit akarok".

Ha Trump elnyerné a béke-Nobelt, ő lenne az ötödik amerikai elnök, aki részesül a díjban. És még csak nem is a legérdemtelenebb, hiszen Barack Obama például közvetlenül a megválasztása után, még a beiktatása után elnyerte azt, pedig akkor még tényleg nem csinált az ég világon semmit. A díjat odaítélők szerint viszont már megválasztása önmagában annyi reményt adott a világnak, hogy az díjat érdemelt.

Áprilisban Dél-Korea elnöke, Mun Dzsein vetette fel, hogy Trump érdemes lenne a díjra. Pedig egyelőre csak annyi történt, hogy Trump találkozni fog azzal a Kim Dzsongunnal, akinek legfőbb vágya, hogy a világ vezetői egyenrangú partnerüknek tekintsék. (Via CNN)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.